Încă o firmă de colectare a fierului vechi, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală!

Remat Universal Recicling SRL, compania condusă de Traian-Ştefan Geamăn, a stârnit suspiciunea procurorilor după ce firma a cerut insolvenţa, deşi afacerile cu fier vechi sunt destul de profitabile şi este foarte greu de crezut că o asemenea societate chiar ajunge în situaţia reală de insolvenţă!

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin a fost trimis în judecată Ştefan-Teodor Geamăn, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Potrivit procurorilor, acesta, în calitate de administrator al SC Remat Universal Recycling SRL Reşiţa, în cursul anului 2013 nu a înregistrat în evidenţa contabilă operaţiuni comerciale cu deşeuri feroase, producând un prejudiciu bugetului consolidat al statului, spun procurorii, în sumă totală de 50.589 lei.

Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmite totodată Laura Iancu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin. Deşi am cerut Oficiului Naţional de pe lângă Registrul Comerţului date privind activitatea şi profitul societăţii pe anii 2013, 2014 şi 2015, ni s-a comunicat că societatea cu pricina nu a depus niciun fel de declaraţii de acest tip, fapt care, iarăşi, a stârnit interesul procurorilor atunci când au început urmărirea penală a societăţii. Din 13 octombrie 2015 la societate este numit un lichidator judiciar.

leader board 728 x 90 px