Încă o ediție de succes a Festivalului Internațional de Jazz de la Gărâna

Ajuns la cea de-a 22-a ediție, Festivalul Internațional de Jazz de la Gărâna a fost un real succes și în acest an. Evenimentul, care debuta timid cândva în grădina de la „Răscruce”, se clasează acum în rândul celor mai importante festivaluri de jazz din lume, oferind locului importanța și clasa cuvenite.

Stelele jazzului din țară și mai ales din străinătate, care au oferit spectacole de excepție în Poiana Lupului, au atras ca un magnet toți iubitorii acestui gen de muzică, reușind astfel să dezvolte fenomenul pentru care se lucrează intens, încă la de finalul fiecărei ediții și până în ziua deschiderii următorului festival. Mii de oameni, din toată lumea, ce apreciază calitatea, natura și liniștea, au trecut pragul ranch-ului de la Gărăna, încântați de fiecare dată de întregul „pachet promoțional” pus la dispoziție de organizatori.

„Anul acesta se împlinesc 8 ani de când venim la Gărâna și de fiecare dată ne întrebăm dacă mai poate să ne surpindă ceva. Și iată, da! Chiar dacă totul pare la fel, de fapt mereu este diferit: de la diversitatea artiștilor aleși pe sprânceană, la dezvoltarea continuă a zonei și la oamenii pe care îi regăsim tot mai ospitalieri de fiecare dată când revenim în România”, au declarat câtiva dintre oaspeții sosiți chiar din Norvegia.

„Parcă suntem în altă lume, parcă nu am fi la noi acasă, la mai puțin de o oră de oraș. Când vezi atât de multă lume educată, atât de mulți oameni cu bun simț, responsabili și atrași de cultură, nu poate decât să ne aducă raza de speranță că lucrurile bune se întâmplă și schimbarea este în fiecare dintre noi”, a spus unul dintre localnici.

„Sunt sigur că prin prezența acestui festival și al numărului tot mai mare de turiști străini, ce ne vizitează zona, Gărâna va fi în scurt timp copia fidela a stațiunilor montane din străinătate“, a mai afirmat un alt localnic prezent la eveniment.

Patru seri de jazz, patru seri într-un cadru de poveste, la poalele Muntelui Semenic, unde acordurile muzicii au stat sub bagheta talentată a celor mai cunoscuți artiști: Youn Sun Nah & Ulf Wakenius, Stanley Clarke Band, Sly & Robbie meet Nils Petter Molvær feat. Eivind Aarset & Vladislav Delay, Roberto Fonseca Trio, Rymden (Wesseltoft, Öström, Berglund), Sebastian Studnitzky Quartet, Ekalavya (Abhijith PS Nair, Mohini Dey, Sandeep Mohan, Johnson, Roop), La Classe operaia va in Paradiso (lider Mircea Tiberian), Pink Freud, Kekko Fornarelli Trio, Elena Mîndru Finnection feat. Adam Bałdych, Bandes Originales (Courtois, Erdmann, Fincker), Avishai Cohen’s Big Vicious, Puba Jazz Connection, Adam Bałdych & Helge Lien Trio și Tore Brunborg, Stefano Battaglia Trio, Emil Bîzgă Quartet – Gipsy Blues, Exit Oz, Trigon, Benny Rietveld Ensemble, Horea Crișovan Acoustic Trip, Alex Calancea Band, Raul Kusak, Teodor Pop, Gheorghe Fikl.

„A fost o ediție în care practic toți artiștii sunt de linia întâi. Seara de duminică rămâne cu totul specială, chiar dacă se aștepta ca vârfiul să fie sâmbătă. Dar, pentru că în acest weekend au avut loc șase festivaluri de jazz în întreaga lume, era de înțeles că vârfurile nu pot fi prezente în aceeași seară în toate locațiile. Prin urmare, elita a prestat în ultima seară”, a spus Marius Giura, organizatorul evenimentului

Seara de ieri a fost deschisă de Stefano Battaglia Trio din Italia, urmat de grupul Rymden, chemați pe scenă de două ori, în aplauzele frenetice ale  publicului. Cel mai așteptat a fost grupul din India, prezent pentru prima dată în România, cireașa de pe tort fiind nimeni alta decât Mohini Dey, una din marile vedete actuale, care la nici 20 de ani era deja o mare vedetă internațională. Festivalul nu și-a închis porțile până când nu a lansat ultima stea, și anume, concertul lui Stanley Clarke, un muzician ce nu are nevoie de nicio prezentare.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/