Președintele Romeo Dunca e somat să se trezească la realitate și să nu le mai creeze iluzii cărășenilor, să le rezolve problemele curente, nu să le promită spitale noi, trenuri cu hidrogen și telegondole prin munți!
Vicepreședintele PSD Caraș-Severin, Ionuț Popovici, îi cere președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin să se apuce de lucruri concrete, să nu mai plătească tot felul de studii pentru proiecte iluzorii, care au șanse reduse, spre zero chiar, de a fi realizate. Și asta pentru că situația județului nu mai permite amânare. Ceea ce s-a întâmplat la sanatoriul Marila, secția externă a Spitalului Orășenesc Oravița, e doar un exemplu că până se va construi ceva nou trebuie avut grijă de ceea ce există. „Dacă secția Marila s-ar închide, spitalul din Oravița ar fi în moarte clinică! Este o secție aducătoare de venituri pentru spitalul din Oravița, chiar așa cum s-a prezentat până de curând. Ar fi extraordinar să se facă un nou sanatoriu Marila, dar sunt alte și alte priorități în acest moment, județul are mari nevoi. Încă mai sunt școli care au toaleta în curte, încă mai sunt mulți kilometri de drum care au nevoie de o reparație generală, de o modernizare!”, a comentat directorul Casei de Asigurări de Sănătate din Caraș-Severin.
Popovici a adus în discuție și lucrările de reabilitare care se fac în unele unități spitalicești din banii medicilor sau prin implicarea societății civile și a oamenilor de afaceri care au donat sume importante pentru asigurarea unor condiții decente. Lucrări pe care în mod normal ar fi trebuit să le facă, să le suporte financiar, administrația publică județeană. Consiliul Județean Caraș-Severin. „Sunt anumite secții unde medicii își dau interesul, alții scot bani chiar din buzunar, spre exemplu secția de diabetici de la Staționarul II. Caius Diaconescu face o treabă extraordinară acolo. El și colegul lui scot bani din buzunar, să știți. Resursele spitalului sunt limitate, iar ei, ca să nu lase pacienții într-o stare de disconfort, au făcut eforturi financiare foarte, foarte mari. Sunt într-adevăr progrese, dar venite din partea medicilor sau a societății civile, ceea ce este în regulă, însă nu ar trebui să fie în prima linie a frontului societatea civilă!”, a adăugat Ionuț Popovici.