Încă un cărășean prezent la lotul echipei naționale de fotbal!

Fotbalul din județul Caraș-Severin începe să renască în ceea ce privește grupele de juniori ale echipelor cărășene. De data aceasta, speranța cărășeană vine tocmai din Valea Almăjului.

După convocarea jucătorului echipei CS Muncitorul Reșița, Bogdan Lolea, la lotul echipei Naționale Under 17, alt cărășean va fi prezent la lotul echipei naționale U 16. Este vorba de atacantul echipei ACS Poli Timișoara, Sebastian Darius Velcotă, nimeni altul decât fiul celui mai celebru jucător și actual președinte al Nerei Bozovici, Silviu Velcotă.

Fotbalistul a debutat la echipa locală pe când avea 14 ani: ,, După numai un retur de campionat (2012-2013), Velcotă junior a devenit golgeterul echipei de pe Valea Almăjului. De altfel, acesta a debutat chiar cu un gol în fotbalul «seniorilor» , o superbă reuşită, în deplasarea de la CS Moldova Nouă. A fost un prim semn că Sebastian va face o carieră frumoasă în fotbal”,  a declarat Florin Știube, preşedintele Comisiei AJF Caraş-Severin.

Fotbalistul s-a remarcat la selecția județeană, care a avut loc în luna aprilie a acestui an, la Reșița, unde Velcotă i-a lăsat o impresie plăcută lui Ciprian Urican, antrenorul federal pe zona Banat, iar în luna iunie a fost convocat la trialul organizat de Federația Română de Fotbal, la Timișoara, unde jucătorul a fost remarcat și convocat imediat de către Florin Răducioiu, antrenorul echipei de juniori a naționalei României.

1175537_497320183692529_453394912_n

,,Sunt foarte fericit pentru această convocare, este prima mea convocare și sper nu ultima, mă înțeleg foarte bine cu colegii”, a declarat Sebastian Velcotă pentru Express de Banat. În această perioadă (20 – 22 august), reprezentativa României U 16, joacă o dublă cu echipa similară a Republicii Moldova, primul meci disputându-se ieri seară, scorul fiind de 1-1: ,,Am jucat în cea de-a doua repriză a meciului, iar mâine, 22 august, va avea loc cea de-a doua partidă împotriva lor… Îmi doresc foarte mult să marchez împotriva moldovenilor. La echipa de club îmi doresc să mă adaptez la jocul echipei, să fiu titular meci de meci, pentru a ajunge la echipa mare a Timișoarei și, dacă se poate, pe viitor să ajung să joc la o echipă puternică din străinătate“, a mai declarat fotbalistul.

bogdan  CITEȘTE ȘI: BOGDAN LOLEA, ÎN LOTUL NAȚIONAL UNDER 17