Încă 1,2 milioane de lei pentru spitalele din Caraș-Severin

Ședință de îndată mâine la Consiliul Județean Caraș-Severin. Spitalele din județ vor primi bani pentru echipamente de protecție și aparatură medicală.

Dat fiind faptul că starea de urgență generată de epidemia de COVID-19 se prelungește, președintele Silviu Hurduzeu a dispus convocarea de îndată a Consiliului Județean Caraș-Severin în ședință extraordinară pentru data de 3 aprilie, ora 12.00.

Dintre toate proiectele înscrise pe ordinea de zi, cel mai important se referă la modificarea Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin nr. 53/19.02.2020 privind defalcarea sumei de 1,2 milioane de lei prevăzută în bugetul propriu al județului Caraş-Severin la Cap.67- „Cultură, recreere şi religie”, pe domenii de intervenţie (finanţarea) pe anul 2020.

Potrivit președintelui Hurduzeu, practic, spitalele din Oțelu Roșu, Oravița și Moldova Nouă primesc fiecare câte 150.000 de lei, primele două pentru achiziționarea echipamentelor de protecție și pentru stația de oxigen de la Moldova Nouă. Spitalului Județean de Urgență Reșița îi este repartizată suma de 600.000 de lei pentru achiziția echipamentelor de protecție și a dezinfectanților, iar aproximativ 130.000 de lei, pentru cumpărarea aparaturii medicale de care spitalul are nevoie.

Amintim că la rectificarea bugetară din luna martie, și Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș i-a fost repartizată suma de 800.000 de lei, chiar dacă această unitatea nu se află în subordinea Consiliului Județean Caraș-Severin.