În Timiș se pregătesc centrele de vaccinare pentru copiii mai mari de 5 ani

spitalul de copii
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Trei spitale din județul Timiș amenajează centre de vaccinare anti-Covid pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Imunizarea prin vaccin se va face și în mai multe cabinete ale medicilor de familie. 

Cele trei spitale în care vor fi distribuite doze de vaccin împotriva coronavirusului sunt Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” Timișoara, Spitalul Județean Timișoara și Spitalul Orășenesc Jimbolia. De asemenea, 33 de medici de familie și-au exprimat intenția de a vaccina copiii în cabinetele medicale. La nivelul Timișoarei urmează ca și primăria să stabilească centrele comunitare în care vor fi disponibile astfel de fluxuri de vaccinare.

La Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, șefii de secție au fost rugați deja să stabilească medicii care vor deservi, prin rotație, centrul de vaccinare.  Medicul pediatru Mihai Gafencu este de părere că centrul ar trebui să funcționeze câteva zile pe săptămână, iar vaccinările să fie făcute în urma unei programări.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Până acum, în Timiș au fost vaccinați anti-Covid un număr de 7.851 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani. În ceea ce privește adulții, de la debutul campaniei și până în prezent, potrivit DSP Timiș, în centrele de vaccinare din județ au fost vaccinați 311.809.

La această dată, în județul Timiș, rata de infectare cu Covid-19 este de 1,41 la mia de locuitori. În două localități, incidența depășește 3 la mie: Liebling (3,64) și Dumbrava (3,31). În alte șase localități, rata este cuprinsă între 2 și 3 la mia de locuitori: Saravale, Dumbrăvița, Șandra, Variaș, Becicherecu Mic și Parța. La Timișoara, rata de infectare este de 1,84 la mie. În județ mai este activ un focar, la Penitenciarul Timișoara, unde sunt 5 cazuri confirmate, aflate sub supraveghere epidemiologică.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/