În stradă, în semn de susţinere pentru Laura Codruţa Kovesi

„LCK, noi suntem de partea ta”, „Onoare, cinste şi dreptate” sau „Nu ceda, jos PSDMAFIA” – sunt doar câteva dintre mesajele afişate pe pancarte de cele peste 200 de persoane care în această seară au ieşit în Piaţa Victoriei din Timişoara, în semn de susţinere pentru fostul procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Iniţiativa Timişoara”, organizatorul „Corupţia poate fi învinsă. Nu abandonaţi”, a anunţat evenimentul încă de joi, după ce Laura Codruţa Kovesi a fost chemată la audieri de procurorii Secţiei speciale de anchetarea magistraţilor din cadrul Parchetului General.

Participanţii susţin că se doreşte împiedicarea Laurei Codruţa Kovesi de a accede la funcţia de procuror european, pentru care ar fi favorită. „În disperare de cauză, puterea coruptă a inventat o justiţie paralelă, care acţionează, la fel ca pe vremuri, la apăsarea pe buton. Dragnea şi ceilalţi infractori care conduc România, precum comuniştii/naziştii, au măsluit o structură judiciară „specială”, cu rol represiv, numită Secția Specială de anchetare a magistraților – pe care Comisia de la Veneția ne-a cerut să o desființăm. Un nou SS hăituie magistraţii care nu reacţionează la ordinele politice. Actuala lor ţintă e LC Kovesi, pe care încearcă s-o impiedice să ocupe o onorantă poziţie de procuror şef european. Nu vom accepta ca România să devină un stat represiv. Strada va ține, ca și până acum, România în Europa”, au motivat iniţiatorii evenimentului demersul.