În sportul românesc nu se investește în copii și juniori! Cristian Dragomir: „Prețuiți-i pe specialiști atât cât mai sunt și folosiți-i!”

Antrenorul emerit Cristian Dragomir, dezamăgit de sistemul românesc de pregătire a performanței în domeniul sportiv, indiferent de sport. Nu se mai cresc sportivi, se iau de-a gata, străini, pe bani publici și mulți, strigă antrenorul caransebeșean!

După nivelul scăzut al echipei naționale de handbal, antrenorul caransebeșean de atletism, care de ani buni răspunde de lotul olimpic de tineret al României, de bursele olimpice la nivel de juniori și este vicepreședinte al comisiei tehnice a Federației Române de Atletism, a răbufnit spunând că sportul românesc de echipe se distruge pentru că din bani publici se plătesc jucători străini care vin să ridice nivelul cluburilor, astfel că sportivii români rămân în umbră:

Nu am crezut că voi vedea atât de repede echipa României de handbal la nivelul scăzut pe care l-am avut cu Germania. Nu sunt vinovate jucătoarele, nu este vinovat colectivul tehnic al echipei naționale, nu este vinovată Cristina Neagu, nici COVID-ul, este vinovat sistemul competițional românesc, care permite ca echipele de club să folosească un număr nelimitat de jucătoare străine în detrimentul junioărelor care s-ar putea forma ca handbaliste profesioniste. Este o mare ipocrizie să finanțezi din fonduri publice echipe care aduc pseudorezultate amăgitoare, rezultate care au distrus o școala de handbal de mare valoare. Ar trebui schimbată viziunea în sportul românesc, trebuie investit masiv în copii și juniori, în baza de selecție, trebuie investit în antrenori, trebuie invetit în infrastructură autentică, nu avem o sală de atletism competitivă și omologabilă niciunde în țară. Pretuiți-i pe specialişti atât cât mai sunt și folosiți-i pentru că știu ce trebuie să facă.”, a menționat antrenorul Cristian Dragomir.