În spitalul din Reșița nu se mai operează doar negi și apendicită! Plicurile cu bani, interzise!

spital resita

Spitalul Județean trece la un alt nivel. Încep operațiile complexe, poate chiar premiere în medicina românească! În plus, nu se mai iau bani, eventual mici atenții, un buchet de flori!

Ajuns într-o situație dezastruoasă, atât din punct de vedere financiar, cât și al dotărilor și serviciilor medicale, după cum au constatat chiar cei care îl păstoresc, Spitalul Județean de Urgență Reșița se pregătește de intre într-o nouă eră. După ce au pus-o pe liber pe Alina Stancovici, iar manager interimar a fost instalat medicul Cosmin Librimir, se pregătește o adevărată revoluție în cea mai mare unitate spitalicească din Caraș-Severin. În Consiliul de Administrație s-a discutat în repetate rânduri despre faptul că spitalul decontează sume insuficiente supraviețuirii la Casa de Asigurări de Sănătate și că unul dintre motive ar fi complexitatea redusă a cazurilor rezolvate de medicii reșițeni. Un alt motiv ar fi că mulți pacienți, în special cei cu cazuri mai complicate, aleg din start să se trateze la Timișoara sau sunt transferați după o perioadă de spitalizare în Județeanul de la Reșița. Cu o astfel de radiografie în față și cu un diagnostic care nu mai permite amânarea intervenției, medicul Șerban Nicolae Vuia, totodată consilier județean, a anunțat noua strategie: „Înființarea de noi specialități, chirurgie toracică, de exemplu, unde suntem deficitari. Așa putem face contracte noi cu Casa!” Propunerea a fost validată imediat de președintele CA, Paul Purea: „Să trecem la un alt nivel! Asta ar atrage plata paușală pentru fiecare bolnav externat!”

Și asta nu e singura schimbare de abordare în Spitalul Județean de Urgență Reșița. „Mi-e rușine să spun de șpagă. Noi ne luptăm de 6 ani. Doresc să nu se mai audă de cineva vreodată de la noi din spital că a primit vreun plic cu bani de la vreun pacient!”, a mai transmis Purea, fost chirurg mulți ani în clinici din Germania.