În sfârșit toată lumea a înțeles! Sensul giratoriu din zona industrială Tapiei, mai aproape de finalizare

lucrari asfaltare

La ultima ședință, Consiliul Local a votat în unanimitate acceptarea donației terenului pentru sensul giratoriu de pe strada Tapiei. Este un pas spre normalitate, îndelung așteptat, în condițiile în care „intersecția morții” de pe șoseaua de centură a Lugojului are o tristă notorietate: în anii de la darea în folosință, aici au murit 13 persoane și 17 au fost rănite.

Reamintim că anul trecut, prin adresa nr. 61.428 din 17 iunie 2021, Mihai Ștefănescu, proprietar-tabular al imobilului teren intravilan, în suprafață tabulară de 304 mp, și-a manifestat intenția de a transmite terenul respectiv, în proprietatea municipiului Lugoj.

Achiziționarea acestuia va facilita fluidizarea circulației rutiere pe varianta ocolitoare a municipiului Lugoj, terenul de 304 mp fiind necesar pentru construcția unui sens giratoriu, considerat de mulți specialiști drept cea mai bună soluție pentru evitarea repetării unor accidente cu consecințe grave, inclusiv morți, care au avut loc în ultimul deceniu. Este de notorietate faptul că, de la darea în folosință, în zona industrială Tapiei de pe șoseaua de centură, în dreptul așa numitei „intersecții a morții” și-au pierdut viața și au fost rănite mai multe persoane.

„Am explicat în detaliu consilierilor locali cum este prevăzută construcția acelui sens giratoriu. Până la urmă, se pare că nu s-a înțeles bine de toți colegii consilieri ce ne dorim acolo. Le-am explicat și istoricul acestei locații, cu toate că unii dintre consilierii locali au fost în CLM și atunci când s-a aprobat construcția centurii. Știau foarte bine, din punct de vedere tehnic, ce s-a întâmplat la acel moment și de ce nu s-a făcut din faza inițială un giratoriu acolo, așa cum era prevăzut, chiar din cauza acestui teren. Astăzi, putem spune că acest teren este în proprietatea municipiului Lugoj și nu mai este un impediment pentru construcția acestui giratoriu”, a spus primarul Claudiu Buciu.

Lucrările de proiectare sunt în curs. S-au făcut deja toate măsurările topografice pentru ambele sensuri giratorii, atât pentru cel de la intersecția cu strada Hezerișului, cât și pentru cel de la intersecția cu strada Tapiei.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Așteptăm în câteva săptămâni DALI-ul final. Apoi, vom face pașii necesari pentru a obține finanțarea. Iar dacă nu o vom obține, timpul de cerere fiind foarte scurt, vom aloca bani la rectificarea de buget din luna iunie, pentru a-l executa noi”, a precizat edilul-șef.

În cursul dezbaterilor din ședință, consilierul PSD Nicu Bădina a ridicat problema existenței în zonă a unei rețele de canalizare de mari dimensiuni, care colectează și apele reziduale de pe centură, cu cinci guri de canal și 60 de metri liniari de rețea de canalizare care trebuie mutați.

Primarul a asigurat că, dacă sunt utilități acolo, cum ar fi rețelele de apă și canal, ele se vor reloca și tocmai de aceea se întocmește documentația necesară (SF). Întrebat dacă municipalitatea va porni lucrările sau așteaptă proiectele cu finanțare de la BEI (Banca Europeană de Investiții), primarul Buciu a replicat: „eu nu mai aștept nimic”.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/