În sfârșit! Lucrările de modernizare a trotuarului din fața catedralei, finalizate până de Paști

După doi ani de blocaje, reîncep lucrările de modernizare a piațetei și trotuarului din jurul Catedralei Mitropolitane din Timișoara. Dominic Fritz anunță că acestea vor fi finalizate până de Paști. De asemenea, zona urmează să fie și iluminată public.

Gata cu șantierul din jurul Catedralei Mitropolitane din Timișoara. Dominic Fritz a anunțat, marți, că proiectul privind modernizarea piațetei și trotuarului a fost deblocat, astfel că lucrările pot reîncepe.

O altă temă în categoria gunoiul pe care l-am găsit sub preș și vorbesc de trotuarul din fața catedralei. Vă amintesc, la începutul anului 2020, primăria a demarat lucrări de punere a unui trotuar șotron în zona centrală a Timișoarei. Deși a fost avertizată și de Direcția Județeană pentru Cultură, și de alții din societatea civilă că nu poate să facă aceste lucrări fără anumite avize, fără un proiect, primăria a continuat, dar, din păcate, a trebuit să sisteze aceste lucrări atunci când și-a dat seama că într-adevăr se află în gravă ilegalitate. Noi, de atunci am făcut toate demersurile posibile să deslușim această încrengătură de activism fără acoperire legală. În primul rând, trebuia să spargem proiectul în două, pentru că unele din intervenții au fost pe domeniul mitropoliei, în piațetă, în fața catedralei, și am ajuns la un acord cu Mitropolia Banatului, cu care am avut o colaborare foarte bună în această privință. Și anume, ca ei să finalizeze executarea acestor lucrări, ei fiind proprietarii terenului, inclusiv cu o susținere parțială financiară din partea noastră prin subvenția la culte”, a explicat primarul Timișoarei.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Dominic Fritz spune că lucrările vor fi finalizate până de Paști. Mai mult, proiectul prevede și introducerea iluminatului public în jurul Catedralei Mitropolitane.

Am reușit să obținem și includerea iluminatul public în proiectul Mitropoliei Banatului. În sfârșit, după mult, mult timp, astăzi reîncepem lucrările la trotuar. Piațeta este aproape finalizată și scopul este ca până la Paști să fie gata această zonă. Acest șantier deschis și nefinalizat a fost un alt preț al stilului vechi cu care s-au făcut lucrări. Încă simțim consecințele pe care trebuie să le înlăturăm și să găsim soluțiile legale care ne frustrează și pe noi, pentru că trebuie să rezolvăm aceste situații uneori imposibile”, a declarat primarul Timișoarei.

banner 970 x 250