În sfârșit! Fără schele pe fațada liceului din Timișoara care a dat doi premiați cu Nobel

lenau3
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Sunt aproape de final lucrările de renovare a Liceului Lenau, aflat în centrul Timișoarei, care a dat doi premiați cu Nobel. În aceste condiții, constructorul a îndepărtat schelele de pe fațada proaspăt modernizată. Primarul Dominic Fritz anunță că mai sunt de realizat doar lucrări în interiorul clădirii.

Încă o clădire aflată în centrul Timișoarei a fost reabilitată. Este vorba de cea care adăpostește Liceul Lenau, aflată pe str. Gheorghe Lazăr. Dominic Fritz, primarul Timișoarei, anunță că au fost îndepărtate schelele de pe fațadă și mai sunt de realizat doar lucrări în interiorul unității de învățământ.

lenau

Liceul din Timișoara care a dat doi premiați cu Nobel își dezvăluie zilele acestea, în sfârșit, noua față. Aproape o generație întreagă de copii a așteptat ca aceste lucrări la fațada Liceului „Nikolaus Lenau” de pe strada Gheorghe Lazăr să fie finalizate, iar acest moment este foarte aproape. Zilele acestea, constructorul a îndepărtat schelele de pe fațada proaspăt renovată, lucrările rămase de efectuat fiind doar în interiorul clădirii. Și ele se vor termina în curând, stadiul proiectului fiind de peste 90 la sută”, a afirmat Dominic Fritz.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

Clădirea a fost ridicată în mai puțin de patru ani, între 1875 și 1879. Reabilitarea ei, cu multe blocaje tehnice și administrative, a durat aproape zece ani.

lenau2

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/