În sfârșit! Contractul dintre Colterm și Primăria Timișoara, prelungit

colterm

Timișoara nu mai riscă să rămână fără apă caldă. Asta după ce Comitetul Creditorilor Colterm a acceptat prelungirea contractului propus de primărie.

Gata cu haosul la Colterm. Comitetul Creditorilor a acceptat în unanimitate, joi, planul propus de Primăria Timișoara. Mai precis, toți cei trei mari creditori ai Colterm au aprobat prelungirea contractului de delegare și, implicit, planul de modernizare al sistemului de termoficare. Astfel, Colterm se va ocupa în continuare de producția agentului termic pentru trei ani și de transport și distribuție pentru încă un an. Din 2024, serviciul de transport și distribuție va fi preluat de municipalitate.

Salut decizia creditorilor Colterm prin care au aprobat planul propus de Primărie. Este șansa salvării sistemului centralizat de termoficare în Timișoara și începutul tranziției către energia verde. Este un drum lung, deloc ușor, dar sunt încrezător că la finalul fiecărei etape, timișorenii vor avea servicii de termoficare mai bune și toți vom respira aer mai curat. Mulțumesc creditorilor ANAF, Administrației Fondului pentru Mediu și EON pentru că au înțeles și susținut abordarea orașului. Menționez și colaborarea bună pe care am avut-o pe parcursul acestor luni cu președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, care a lăsat deoparte diferențele politice și a acționat, în speța Colterm, pentru interesul timișorenilor”, a declarat primarul Dominic Fritz.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Reamintim că, la sfârșitul lunii iunie, Comitetul Creditorilor Colterm nu a putut lua o decizie privind prelungirea contractului de delegare a serviciului de termoficare cu Primăria Timișoara. Rezultatul votului a fost balotaj după ce administratorul judiciar a supus la vot nu doar propunerea votată de Consiliul Local Timișoara, ci și o altă variantă de contract. Niciuna nu a întrunit suficiente voturi pentru o majoritate.

Contractul de termoficare urma să expire în 30 iunie. Astfel, primarul Dominic Fritz a propus Consiliului Local o prelungire temporară de 30 de zile, pentru a permite creditorilor timp să poată lua o decizie, lucru ce s-a întâmplat joi.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/