În sfârșit, apare un parc în zona de sud. Loc de relaxare pe 4 hectare în Freidorf

explo 1000x200

Timișoara este orașul parcurilor, dar de oazele de verdeață ne putem bucura mai ales în zona centrală. În special partea de sud a orașului duce lipsa unui loc unde timișorenii să poată citi o carte, să meargă cu copii, să se plimbe sau să alerge, într-un cadru cu vegetație. Robu promite că anul viitor va fi gata un parc nou, după depoul STPT din zona Dâmbovița-Freidorf.

Noul parc va fi pe 4 hectare, va avea și un teren de fotbal, două terenuri de tenis, un loc mare de joacă, o fântână, dar și foișoare. Aleile vor fi în formă curbată, cu pergole pentru trandafiri, iar în parc nu vor fi aranjamente florale, ci arbori și arbuști. Robu spune că parcul va fi gata anul viitor. „Anul acesta intrăm în asanare, pentru că este foarte simplu de realizat. Nu avem aranjamente florale, îl facem în două luni de muncă colectivă”, a precizat Robu.

Edilul spune că va avea preocupări „eco” în următoarea perioadă. „Acesta este începutul pentru Timișoara verde. Veți vedea ce transformări vor fi în această privință”, a mai punctat Robu. Parcul va fi pe strada Nicolae Andreescu.