În școlile reșițene, Erasmus aduce schimbarea cu pași mici

carmen bortis primaria resita

Stagiile de formare destinate profesorilor au buget până în 2027. Rezultatele însă se văd de pe acum.

Anul acesta a fost primul în care, în total, 17 profesori reșițeni au participat la trei asemenea stagii prin proiectul derulat de Primăria Reșița. Unul a abordat tema incluziunii și s-a desfășurat la Barcelona, altul a abordat dezvoltarea durabilă și a avut loc la Nisa iar al treilea curs a fost unul de digitalizare și s-a derulat la Gent. Experiența s-a dovedit una foarte plăcută atât pentru profesori cât și pentru elevii reșițeni cu care aceștia lucrează aplicând cele deprinse în stagiile Erasmus.

Prof. Carmen Bortiș (foto), directoarea școlii gimnaziale nr. 9, a participat la stagiul de la Barcelona. Din discuțiile cu ceilalți participanți a înțeles că elevii devin foarte receptivi atunci când profesorii vin cu ceva nou, care-i impresionează. „Rezultatele se văd în atitudinea elevilor iar asta dovedește că poți schimba ceva în mentalitate și atitudine. E adevărat că schimbarea se produce cu pași mici dar e important că ea se întâmplă. Trebuie să vrei și să perseverezi”, spune d-na prof. Brotiș.

Mădălina Chiosa, viceprimar al Reșiței, invită de pe acum dascălii din oraș la viitoare stagii Erasmus. Pe bugetul de anul acesta, vor mai avea loc acțiuni similare pentru că au rămas bani necheltuiți. „Am fost întrebați dacă vrem să mai trimitem profesori la stagii de formare. Bineînțeles că am răspuns afirmativ. Până în 2027, vom avea un buget anual pentru a trimite profesori la formare în străinătate pe teme pe care le vom alege în funcție de necesitățile profesorilor noștri”, a precizat Mădălina Chiosa.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/