În instanță! Inactivul Ghișeu Unic, motiv de judecată între Primăria Lugoj și firma care a abandonat proiectul

primaria lugoj seara

Primăria Lugoj a ajuns în instanță cu o firmă din Târgoviște, care ar fi trebuit să implementeze sistemul informatic pentru proiectul de realizare a unui ghișeu unic demarat de fosta administrație, din care s-a realizat doar jumătate.

Termenul de finalizare a fost luna august din 2021, la care s-a acordat o prelungire de două luni, dar fără niciun rezultat. Administrația locală a procedat la rezilierea contractului și refuzul plății a aproximativ 100.000 de euro destinați programelor informatice și pregătirea personalului din primărie pentru operarea datelor. Partea contractantă nu a fost de acord și a acționat Primăria în instanță.

„Noi am reziliat contractual din cauza nefinalizării proiectului de informatizare prevăzut pentru viitorul ghișeu unic, după ce am mai așteptat două luni peste termenul de la sfârșitul lui august ca firma care a câștigat contractul să-și îndeplinească sarcinile. Programele nu funcționează și nici personalul nu a fost pregătit să le opereze. În acest sens nu vom mai achita cei 100.000 de euro, parte a investiției ce trebuia realizată. Societatea în cauză nu a fost de acord cu rezilierea și a contestat-o, iar acum suntem la instanță. Din proiectul pentru ghișeul unic s-au achiziționat doar calculatoarele în valoare de circa 750.000 de lei, iar partea de programe nu s-a mai finalizat”, a explicat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

dacus 05 iulie 2024

Acesta a anunțat că a pentru a implementa programele informatice este necesară o lucrare de evaluare, după care se poate scoate la licitație încă o dată, în prima parte din 2022.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/