În Consiliul Județean, ca-n opera lui Caragiale! „Să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimic!”

Un proiect de hotărâre supus dezbaterii în plenul Consiliului Județean Caraș-Severin în ședința de săptămâna trecută n-a făcut decât să stârnească din nou amuzamentul consilierilor. Cel puțin, în rândurile puterii…

Puterea și opoziția din Consiliul Județean Caraș-Severin sunt cât se poate de distincte, astfel că orice necunoscător și-ar putea da seama cine din ce tabără face parte. Ironii, amuzament și amendamente supuse dezbaterii doar ca să fie au devenit deja ingrediente firești în întâlnirile aleșilor.

Uneori (rar, ce-i drept) amendamentele nu sunt tocmai deplasate… În cazul de față, totul a pornit de la proiectul de hotărâre prin care se înlocuiește o mașină din parcul auto al Consiliului Județean cu un autoturism nou. „Se păstrează aceleași cote de combustibil ca anul trecut, singura diferență este că înlocuim un autoturism aflat în parcul auto al Consiliului Județean pentru că, la sfârșitul anului trecut, am achiziționat un autoturism Dacia Logan nou și înlocuim un autoturism Skoda Octavia care deservea Direcția de Dezvoltare, urmând ca și această mașină, Skoda Octavia, să fie cedată Direcției Generale de Asistență Socială”, a explicat președintele Silviu Hurduzeu.

Liberalii, prin vocea lui Ghiță Sporea, au dorit să aducă încă o modificare proiectului, prin scăderea cantității lunare de combustibil alocată conducerii Consiliului Județean, după cum urmează: „250 de litri pentru președinte, vicepreședinții 150 și secretarul 50. Ar veni o diferență de 3.600 de litri pe an, pe care i-am împărți la Drumuri Județene care, har Domnului, au nevoie și la Asistența Socială”. „Da, care iarăși are nevoie, numai noi nu avem nevoie”, a venit replica tăioasă a președintelui Hurduzeu, care mai că a și sărit peste votarea amendamentului liberal, atât de deplasat i s-a părut. „Amendamentul prima dată!”, s-au auzit vocile galben-albastre din sală. Degeaba… Amendamentul n-a trecut, proiectul s-a schimbat, dar cum a stabilit inițiatorul Silviu Hurduzeu. Nimic la capitolul combustibil!

Așa că și în acest an președintele, care circulă cu un Volkswagen Touareg, va avea lunar la dispoziție 350 de litri de combustibil, vicepreședinții Ionuț Popovici și Flavius Nedelcea, cu o Dacia Duster și o Skoda Octavia, vor primi câte 200 de litri, în timp ce secretarul județului, Darian Ciobanu, își va putea alimenta mașina de serviciu, tot o Skoda Octavia, cu 150 de litri de combustibil lunar.

Și dacă cei din conducerea județului vor primi aceleași cantități de combustibil, atunci problemele cetățenilor din Caraș-Severin n-au cum să fie trecute cu vederea… La fel ca-n anii trecuți!