În centrul Reșiței s-a dat liber la creativitate pe două sau mai multe roți [FOTO]

Primăria Reşita a inaugurat skatepark-ul din Centrul Civic, amplasat pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi și destinat distracției pe două sau mai multe roți.

„Este o suprafaţă de 600 de metri pătraţi, dedicată tinerilor care practică sporturi precum skateboarding, BMX riding sau rollerblading. Pentru ca noua investiţie să fie utilă unui număr cât mai mare de tineri, s-a avut în vedere acoperirea tuturor gradelor de performanţă – începători, nivel mediu şi avansaţi, dar şi posibilitatea organizării de competiţii. Acest proiect nu schimbă structura actuală a centrului civic, doar dotează adecvat zona propusă de către tinerii practicanţi de astfel de sporturi”, a declarat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.

În deschidere a fost prezentat un show realizat de o trupă de tinere reșițence, Attitude Dance Crew, care au primit ropote de aplauze din partea celor prezenți. Întorşi recent de la Riders Jam Spring Break, Alin Moldovan, David Stanciu, Radu Mirancea şi Cristian Cohal, unii dintre cei mai titraţi rideri din România, au venit la Reşita să puncteze inaugurarea acestui nou şi modern skatepark.

„Aceşti tineri au venit să facă o demonstraţie pentru a se înţelege mai bine ce înseamnă acest sport şi acest skatepark, că nu este doar o adunătură de betoane şi forme geometrice, ci există o anumită artă în acest domeniu. Sper ca tinerii să se bucure din plin de această nouă investiţie şi să respecte regulamentul afişat. Eu mă bucur că sunt atât de mulţi reşiţeni care practică acest sport”, a afirmat Ioan Popa.

Așa cum anunțam încă de anul trecut (https://expressdebanat.ro/urban-skate-park-in-centrul-civic-al-resitei/), lucrările la skatepark-ul din centrul municipiului Reşiţa au început în luna septembrie 2017 şi au costat aproximativ 400.000 de lei. Inițiativa a plecat de la Bogdan Matichescu care le-a înaintat propunerea consilierilor locali, iar aceștia au răspuns pozitiv pentru tinerii din mai multe ONG-uri de profil, aprobând finanţarea „Urban Skate Park”, care oricum era folosit şi până acum de skateri şi biciclişti, chiar dacă nu era deloc amenajat în acest sens, pericolul de accidentare fiind foarte mare.