În căutarea finanțării! Primarul Lugojului, întrevederi la București pentru noul spital și uzina de apă nr. 3

Primarul Claudiu Buciu a fost din nou la București pentru o serie de discuții legate de finanțarea unor obiective de investiții. Edilul-șef al Lugojului a avut întrevederi la Ministerul Sănătății, Compania Națională de Investiții, la Ministerul Dezvoltării și la cel al Fondurilor Europene. Discuțiile au fost cu directori ai departamentelor tehnice din ministerele și instituțiile amintite, iar la Ministerul Sănătății, cu un secretar de stat.

„Deplasarea a avut în vedere, în primul rând, spitalul. Studiul de prefezabilitate este finalizat, pregătim acum studiul de fezabilitate. O să aplicăm și pentru un spital modular, deja putem contura cum va arăta și această variantă. Oricum, e necesară o schimbare, în condițiile în care nu avem aviz PSI pentru corpul central, ceea ce implică investiții destul de mari. La spital, va trebui să refacem și încălzirea, pentru că sunt pierderi semnificative și de aceea ei nici nu folosesc sistemul la capacitate.”, a declarat Claudiu Buciu, primarul municipiului Lugoj.

Un milion de euro pentru uzina 3

leader board 728 x 90 px

Un alt obiectiv a fost modernizarea uzinei de apă nr. 3. „Am depus la Compania Națională de Investiții proiectul de modernizare pentru uzina de apă nr. 3. Era în Primărie un proiect tehnic pe care nu l-au depus. L-am dus la CNI și cred că sunt șanse mari să se finanțeze, la un milion de euro.”, mai spune Claudiu Buciu.