Aproape 150 de locuri au rămas neocupate în liceele din județ după repartizarea computerizată a candidaților. În multe unități s-a intrat și cu medie sub 5.
Ministerul Educației a făcut publice rezultatele primei repartizări computerizate la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a. La nivelul județului Caraș-Severin au fost ocupate aproape 90% din totalul celor 1.412 locuri disponibile în liceele din județ. Anul acesta, repartizarea elevilor la liceu s-a făcut doar pe baza mediei obținute de aceștia la Evaluarea Națională.
În ceea ce privește situația unităților de învățământ după ultima medie de admitere, aflăm că la Colegiul Național „Traian Lalescu” cea mai mică medie a fost 8,17 (specializare Filologie), în timp ce la polul opus s-a situat Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă, unde ultima medie a fost 1,50 (specializare Electromecanică). Și la Liceul Tehnologic „Max Ausnit” din Caransebeș ultima medie de intrare a fost 1,90 (specializare Electromecanică), iar la Liceul „Hercules” din Băile Herculane s-a intrat și cu 2,07 (Turism și Alimentație).
Cel de-al doilea liceu din municipiul reședință de județ, după Colegiul Național „Traian Lalescu”, este Liceul „Traian Vuia”, unde ultima medie de intrare a fost 6,82 (specializare Științele Naturii), urmat de Colegiul Național „Diaconovici Tietz”, cu 6,38 (specializare Științele Naturii) și Colegiul Național „Mircea Eliade” – cu 4,30 ultima medie (specializare Filologie – Bilingv). Urmează Colegiul Tehnic cu 2,35 (specializare Tehnic) și Colegiul Economic al Banatului Montan (specializare Economic) – cu 2,30.
La Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș, unde la această sesiune a Bacalaureatului trei elevi din această unitate au obținut cele mai mari note din județ, ultima medie de admitere a fost 6,47, la specializarea Științele Naturii, în timp ce la Colegiul Național „C.D. Loga”, cea mai mică medie a fost 6,60, la Filologie. În schimb, la Liceul Tehnologic „Dacia” din Caransebeș s-a putut intra și cu 4,62, aceasta fiind ultima medie la specializarea Mecanică, iar la Liceul Tehnologic „Decebal”, cea mai mică medie fiind 4,15 (Mecanică).
Cu medii sub 5 s-a mai intrat și la Liceul Teoretic „General Dragalina”, 4,55 fiind ultima medie la Matematică – Informatică, precum și la Liceul Bănățean din Oțelu Roșu – 3,25 (specializare Mecanică), la „Tata Oancea” din Bocșa – 3,55 (Matematică-Informatică), dar și la Liceul „Mathias Hammer” din Anina – 2,25 fiind ultima medie de admitere (Electromecanică).
Aceeași situație o întâlnim și la unitățile de învățământ din mediul rural. De exemplu, la Liceul Tehnologic „Sfântul Dimitrie” din Teregova, ultima medie de admitere a fost 2,77 (specializare Turism și Alimentație), la Liceul Tehnologic „Nicolae Stoica de Hațeg” din Mehadia – 2,70 (specializare Economic), iar la Liceul Teoretic „Eftimie Murgu” din Bozovici – 2,30 (specializare Matematică – Informatică).
Următorii pași pentru absolvenții de gimnaziu este transmiterea dosarelor de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși, până în data de 25 iulie. După prima repartizare computerizată, în liceele din Caraș-Severin au mai rămas libere 149 de locuri, dintre care 25 de locuri în unitățile de învățământ din Reșița .