În Caraș-Severin, polițiștii nu mai intervin decât dacă se lasă cu morți sau măcar cu răniți!

Cel puțin așa reclamă o familie din cartierul reșițean Doman, care de vreo zece zile suportă bătăi cu ranga și amenințări cu levierul sau cuțitul!

„Războaiele civile” din zona Muncitoresc, la care oamenii legii au răspuns cu negocieri și intervenții întârziate, nu au făcut altceva decât să-i încurajeze și pe alți scandalagii să aplice legea pumnului, fără să aibă vreo temere că vor plăti prea aspru pentru faptele lor antisociale. Drept dovadă, printre altele, scandalurile violente din Doman. În seara de 30 iulie, în jurul orei 23.30, jandarmii au fost anunțați că un individ tulbură ordinea şi liniştea publică în cartier. Ajunşi la faţa locului, jandarmii au constatat că doi tineri, de 17 și 19 ani, au fost agresaţi fizic de numitul T.D., în vârstă de 22 de ani, domiciliat în Doman. „În urma verificărilor făcute la faţa locului, jandarmii au constatat faptul că numitul T.D., pe fondul unor neînţelegeri, i-a lovit în repetate rânduri cu o rangă, în zona membrelor superioare şi a pieptului, pe cei doi tineri. La faţa locului a fost solicitat şi un echipaj de prim ajutor, pentru a transporta la spital pe numitul B.V, care acuza o durere la nivelul braţului drept”, a anunțat Marius Săndulescu, reprezentantul jandarmilor din Caraș-Severin. Scandalul s-a lăsat cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, însă nu s-a oprit aici.

O săptămână mai târziu, jandarmii au primit o nouă alertă din cartierul Doman. Jandarmii cărăşeni ajunşi la faţa locului au constatat că numitul B.V, în vârstă de 29 de ani, a fost ameninţat de numitul T.D., în vârstă de 47 de ani, ambii domiciliaţi în cartierul Doman. În urma verificărilor făcute la faţa locului, jandarmii au constatat faptul că persoana în cauză, numitul T.D, l-a ameninţat cu o cheie de roţi că o să-l omoare pe tânărul B.V., deoarece în urmă cu o săptămână acesta l-a reclamat pe fiul său la poliţie”, a informat același Săndulescu. De data aceasta, s-a întocmit un dosar penal pentru amenințare. Pe numele tatălui tânărului care îi lovise cu ranga de fier pe vecinii lui!

Lucrurile au degenerat din nou ieri după-amiază. „După ce copiii noștri au fost loviți cu ranga, unul dintre ei având mâna ruptă, după ce a sărit cu cheia de roți, acum ne-au amenințat cu cuțitul. Dorel Timiș a sărit cu cuțitul spunând că ne omoară tot neamul! Am sunat la 112, mi-au făcut legătura la Poliție. M-a întrebat polițistul dacă sunt răniți sau numai amenințări. I-am spus că nu sunt răniți, dar că a ieșit cu cuțitul la noi. Polițistul mi-a explicat atunci că ei nu mai vin, că nu se mai deplasează decât dacă sunt răniți sau morți, că pentru niște amenințări ei nu mai vin, că și data trecută i-a ținut la ușă, nu au vrut să le deschidă ușa după ce au făcut scandal. Chiar trebuie să moară cineva, să fie cineva înjunghiat ca să mai vină Poliția la fața locului?!”, a afirmat Maria Moldovan. Cam așa ceva! Dar nu pentru că polițiștilor le-ar fi lene să bată drumul până la Doman, ci pentru că „asta e procedura”! „N-a fost nicio bătaie. Era vorba despre o amenințare în fața magazinului, iar apelanta a fost îndrumată să depună plângere scrisă la Poliția Municipiului Reșița. Asta e procedura în astfel de situații. Nu i-a fost pusă viața în pericol în nicio împrejurare, nu s-a folosit forța fizică”, ne-a explicat comisar-șef Dan Bortiș, de la IPJ Caraș-Severin.