În Caraș-Severin, nicio problemă! „Se începe anul școlar cu toate manualele pe bănci!”

La fel ca în fiecare an, în apropierea începerii școlii, se pune în discuție problema cărților de studiu. Există manuale pentru toți elevii? Care sunt cele mai bune edituri? Vor fi ele primite în timp util? Totul este sub control anul acesta în Caraș-Severin, dă asigurări inspectorul școlar general al județului.

Nicio problemă cu manualele școlare în acest an! Lenuța Ciurel, șefa Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, spune că situația este sub control, dezmințind astfel zvonurile care spuneau că în unele școli ar fi probleme.

„S-a efectuat până acum procedura specifică de achiziție a manualelor școlare. Valoarea repartizată pentru județul nostru de la Ministerul Educației Naționale a fost de 101.740 de lei și din această valoare s-au achiziționat 3.400 de pachete cu rechizite școlare, respectiv pentru clasa pregătitoare – 479 de pachete, pentru clasa I – 487 de pachete, pentru clasele II-IV – 1.137, pentru clasele V-VII – 873, iar pentru clasa a VIII-a – 424 de pachete”, spunea Lenuța Ciurel într-o declarație recentă.

Inspectorul școlar județean dă asigurări că nu există nicio problemă în ceea ce privește manualele, mergându-se, în mare parte, pe continuitate, stocul fiind suficient pentru toți elevii. „Se începe anul școlar cu toate manualele pe bănci”, a mai spus Lenuța Ciurel.