„În Băile Herculane s-a schimbat mult prea puțin! Toată munca mea de șapte ani a fost distrusă!”

Fostul primar din Băile Herculane, al cărui mandat a fost întrerupt eronat, din cauza unor acuzații care s-au dovedit a fi total nejustificate, va candida în 2020 pentru a reveni pe funcție.

Nicușor Vasilescu spune că a lăsat o mulțime de proiecte în diferite faze, unele chiar în execuție, atunci când a fost obligat de procurori să renunțe la fotoliul de primar al orașului-stațiune, dar că prea puține dintre acestea sunt astăzi finalizate. Cele mai multe ar fi fost abandonate sau s-ar fi pierdut finanțarea acestora. „S-au produs anumite schimbări, dar ar fi trebuit să fie mult mai multe schimbări, toate în bine. Sunt și schimbări care, din păcate, nu sunt în sensul bun al cuvântului. În mod categoric s-ar fi putut face mult mai mult. Au rămas foarte multe proiecte în 2015 în fază de lucru. Practic, toată munca mea de șapte ani a fost distrusă! Acțiunea împotriva mea a fost în cel mai nepotrivit moment pentru oraș”, a declarat social-democratul Vasilescu.

Fostul edil admite că accesarea proiectelor înseamnă teancuri întregi de hârtii, dosare plimbate de la o instituție la alta și luni întregi de așteptare până să se ajungă măcar la un studiu de fezabilitate. Tocmai din acest motiv e păcat pentru ceea ce s-a întâmplat acum patru ani. „Eu trecusem de toate aceste etape în 2015, reușisem să le parcurg și foarte multe proiecte în Herculane erau în fază de execuție sau în fază de licitație. Toate aceste proiecte s-au oprit, din păcate. Un exemplu clar este podul de la intrare în oraș. Pentru acel pod și în acest moment sunt alocați 66 de miliarde de lei pentru reabilitare și lărgirea lui. Trebuia, la momentul 2015, doar să dăm un aviz celor de la Enel să-și mute cablul de pe pod și să obținem avize pentru autorizația de construire. Aceste documente trebuiau trimise către Compania Națională de Investiții și ei începeau lucrările în regim de urgență pentru că acel proiect fusese aprobat la CNI în baza unei situații de urgență. Podul oricum era afectat, dar de la ploile din toamna și iarna lui 2014 a fost și mai afectat și așa a fost inclus la finanțare. Nu înțeleg de ce astăzi nu s-au finalizat aceste documente. De ce nici măcar la ora actuală nu este semnată autorizația de construire?! Nu am o explicație pentru această întârziere”, a mai afirmat social-democratul.

1000x200 dacus 02

Au fost multe alte proiecte, își amintește Vasilescu. Printre ele, cinematograful, Parcul Vicol, străzile de la Piața Hercules, de la Hotel Ferdinand la Biserica Catolică, de la Hotel Cerna, la Primărie. „Pentru toate aceste proiecte, pe bani europeni, nu aș fi pierdut în niciun caz finanțarea. Cum au reușit să le stopeze nu am explicație. Se pare că acum parte din ele vor începe să fie executate. Este foarte bine că s-a ajuns în această etapă, dar era foarte important ca ele să fie finalizate chiar de atunci”, a mai spus Vasilescu.

Actualul edil, liberalul Cristian Miclău, a semnat în ultima vreme contractele de finanțare pentru mai multe proiecte, printre care și cel pentru reabilitarea Parcului Vicol.

publicitate si promovare online banner maxagro