Direcția Silvică Caraș-Severin regenerează 542 de hectare de pădure

directia silvica caras severin
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Luna plantării arborilor  este marcată în perioada 15 martie – 15 aprilie însă acțiuni de regenerare au loc pe tot parcursul anului 2024. 

Din suprafața totală, se vor face regenerări naturale pe 482 de hectare iar pe celelalte 60 de hectare  sunt prevăzute regenerări artificiale. „Pentru asta, se vor folosi peste 430.000 de puieți din speciile stejar, gorun, molid, frasin, paltin, nuc negru, stejar roșu și pin negru. Plantari sunt prevăzute pe raza tuturor celor 17 ocoale silvice din județ. Cele mai întinse suprafețe sunt la ocoalele silvice de la Bocșa Română și Bocșa Montană, unde vorbim despre suprafețe de aproximativ șase hectare pentru fiecare ocol. Celelalte ocoale din județ au suprafețe de 1-3 hectare. Puieții provin din pepinierele noastre”, a punctat Sorin Bunda, responsabil cu procesul de regenerare în cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin, cu prilejul deschiderii Lunii plantării arborilor.

În primăvara acestui an, Ocolul Silvic Reșița se concentrează pe lucrări de completări curente în vederea înlocuirii puieților plantați în anii anteriori și uscați între timp. „Pentru această lucrare, pe o suprafață de șase hectare, folosim 32.000 de puieți din speciile gorun, fag, paltin de munte, pin silvestru și cireș. Completări curente se desfășoară în șantierele din Doman, drumul Dognecei și Soceni. La Doman, facem lucrări de completare cu puieți de fag”, a precizat Adam Dănilescu, șeful Ocolului Silvic Reșița. În paralel, Ocolul Silvic Reșița execută lucrări de refacere a unei plantații care a fost distrusă de incendiu în toamna anului 2023 pe o suprafață de patru hectare. În această primăvară, aici vor fi plantați 14.000 de puieți de fag.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Pe parcursul Lunii plantării arborilor, în Caraș-Severin, vor avea loc acțiuni de plantare de arbori implicând participarea voluntarilor. Cei care doresc să se implice, sunt invitați să se adreseze Direcției Silvice Caraș-Severin. Înainte de a vă apuca de plantat puieți, trebuie să știți cum se face acest lucru în mod corect. Inginerul silvic Zoran Panici explică pe înțelesul tuturor.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/