Împușcături și luări de ostatici în centrul Reșiței! [FOTO/VIDEO]

promovare online Timisoara Casa Auto

Desfășurare de forțe în centrul Reșiței! Mascați, câini de luptă, împușcături și luări de ostatici așa cum foarte puțini dintre noi au văzut în viața de zi cu zi, totul având un scop precis.

3 aprilie 2018 semnifică data la care Jandarmeria Română împlinește 168 de ani de la înființare. Cu acest prilej, Consiliul Județean Caraș-Severin a găzduit o festivitate aparte, sala de ședințe fiind, așa cum era firesc, aproape în totalitate… albastră. Acesta a fost doar începutul activităților de astăzi, după care totul s-a mutat în Centrul Civic.

Zeci de angajați din Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin, șefi de instituții județene și deconcentrate, preoți și reprezentanți ai administrațiilor publice locale au participat astăzi la ceremonia dedicată aniversării celor 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. După intonarea imnului, a urmat un ceremonial religios oficiat de părintele protopop Gheorghe Șuveți și de preotul militar Nicolae Petrișor.

Inspectorul-șef al IJJ Caraș-Severin, Ionel Dina-Mănoiu a prezentat mesajul inspectorului general al Jandarmeriei Române, iar prefectul Matei Lupu, pe cel al ministrului Afacerilor Interne, după care dr. Laurențiu Ovidiu Roșu a vorbit despre istoria Jandarmeriei.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157689467250800″]

promovare banner maxagro

Printre cei care au luat cuvântul s-au numărat primarul Reșiței, Ioan Popa, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu și prefectul Matei Lupu. Cu toții și-au exprimat încrederea în activitatea jandarmilor cărășeni, subliniind, totodată, nevoia de personal din sistem, dar și pericolele la care aceștia se expun în exercitarea meseriei.

Ionel Dina-Mănoiu a acordat, din partea Inspectoratului, diplome și plachete liderilor politici din județ, șefilor de instituții și colaboratorilor din mass-media.

La finalul festivității, jandarmii din Caraș-Severin, în colaborare cu luptători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara au prezentat publicului adunat în centrul Reșiței exerciții demonstrative: cu câini de luptă, urmăriri spectaculoase, focuri de armă și luări de ostatici. Din fericire, astăzi totul s-a terminat cu bine…

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157667396754068″]

publicitate tmc 640