Iluminatul public din Lugoj rămâne deocamdată în beznă!

stalpi iluminat lugoj

Deși a fost desemnată o firmă care să modernizeze iluminatul public din Lugoj, aceasta mai are de parcurs doi pași importanți pentru a trece la treabă.

După mai bine de un an de licitații și contestații, a fost desemnată firma câștigătoare care ar trebui să execute proiectul de modernizare a două treimi din sistemul de iluminat public de pe străzile din municipiului Lugoj, ceea ce se traduce prin aproape 2.000 de stâlpi.

Deși au fost speranţe că prima parte a acestui proiect ar putea începe din această toamnă, un nou obstacol a apărut în calea unui sistem modern de iluminat. Lucrările nu vor putea începe, dacă ofertantul adjudecat nu va face încă doi pași obligatorii: încheierea unei asigurări pentru lucrări și depunerea unei garanții de bună execuție. Două condiții greu de îndeplinit, pentru că înseamnă sume importante de bani.

„Executantul desemnat are termen cinci zile, de la transmiterea contractului, asta însemnă până săptămâna viitoare. Contractul semnat de primărie, pentru Modernizarea Iluminat Public, etapa I, a fost transmis miercuri, 6 septembrie”, a comunicat Primăria Lugoj.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

În cazul unui eșec, lucrarea va fi pasată firmei ofertante de pe locul II.

În total, este prevăzută înlocuirea a 1.940 de lămpi de pe 86 de străzi, dar și localitățile aparținătoare Tapia și Măguri. În Lugoj există un inventar de peste 3.000 de stâlpi de iluminat nocturn, iar ultima modernizare a avut loc în urmă cu circa 13 ani, lucrările fiind efectuate de firma Elba. Noul sistem de iluminat public este prevăzut cu lămpi moderne pe sistem led, cu consum redus de energie și putere crescută. Gestionarea sistemului se va baza, conform primăriei, pe senzori electronici, care vor permite controlul de la distanță. Semnalarea și identificarea avariilor va fi posibilă în mod automat, printr-o aplicație de internet, astfel încât remedierea defecțiunilor ar trebui să se producă într-un timp relativ scurt.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/