Iluminat stradal modern, cu lămpi LED, într-o comună din Timiș

Sistemul de iluminat stradal din comuna Cărpiniș, județul Timiș, va fi modernizat. Astfel, vor fi cumpărate sute de lămpi LED, care vor fi controlate printr-un sistem inteligent. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 200.000 euro.

În viitorul apropiat, nu vor mai fi defecțiuni în ceea ce privește asigurarea iluminatului stradal în cele două localități din comuna Cărpiniș, județul Timiș. Asta pentru că primăria dorește să schimbe toate becurile din satele Cărpiniș și Iecea Mică cu lămpi LED. Astfel, în urmă cu câteva zile, Primăria Cărpiniș a lansat o licitație publică cu scopul modernizării iluminatului public în comună.

Necesitatea realizării acestei investiții rezultă din starea tehnică actuală a rețelelor iluminat, zona studiată și implicit aparatele de iluminat existente fiind învechite și în marea majoritate la finalul duratei normale de viață. Principalele lucrări care se impun a se executa în cadrul prezentei investiții, pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public al comunei Cărpiniș, sunt următoarele: demontarea aparatelor de iluminat existente – 651 bucăți și a elementelor conexe a acestora (brațe de prindere, cleme, cablu/ conductoare de alimentare, etc.) – 70 bucăți; montarea pe stâlpii existenți și proiectați a aparatelor de iluminat cu surse LED (aparate împărțite pe clase de iluminat) – 651 bucăți și a elementelor conexe (brațe de prindere, cleme, cablu de alimentare, etc.) – 70 bucăți”, scrie în anunțul de participare la licitație.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

De asemenea, în cadrul acestui proiect de modernizare a iluminatului public va fi implementat și un sistem inteligent de management și control prin telegestiune al aparatelor de iluminat.

Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 200.000 euro, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind data de 1 noiembrie, la ora 15.00. Proiectul va fi finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu, prin Programul privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/