Iluminat public modern pe zeci de străzi din Timișoara

iluminat modern pe zeci de strazi din timisoara

Pe 64 de străzi din Timișoara va fi modernizat iluminatul public, anunță primăria. De asemenea, alte aproape 100 de artere se află în pregătire.

Primăria Timișoara anunță că a lansat o licitație publică în vederea modernizării sistemului de iluminat public. Licitația se referă la un proiect pentru 64 de străzi. Mai precis, proiectul prevede achiziționarea și montarea a 2.783 de corpuri de iluminat economice. Acestea sunt dotate cu sistem de telegestiune individual.

Investim în modernizarea iluminatului public, tocmai pentru a rezolva multele probleme pe care le avem la acest capitol. Am lucrat la înlocuirea rețelei pe marile bulevarde, pe Aradului, Torontalului, Sever Bocu, Bogdăneștilor sau Cetății. Cu noua investiție vom avea lucrări de modernizare nu doar pe străzile principale, ci și pe cele din cartiere. Pregătim schimbarea iluminatului public pentru alte 68 de străzi și 24 de artere majore. Ținta noastră e să avem străzi mai sigure și să reducem semnificativ factura la curent, cu până la 70%”, a spus primarul Dominic Fritz.

Durata contractului de finanțare este de 18 luni, iar valoarea totală se ridică la aproape 14,7 milioane de lei, cu TVA inclus. Din această sumă, șase milioane de lei reprezintă finanțarea acordată de AFM, restul provenind de la bugetul local. Dacă nu vor exista contestații la licitație, execuția ar putea începe în vară.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Primăria Timișoara derulează un plan de investiții mai amplu, prin care se modernizează și se eficientizează peste 30% din totalul corpurilor de iluminat din oraș. Așadar, alte aproape 100 de străzi se află în pregătire pentru a putea beneficia de iluminat modern.

Astfel, vom avea corpuri de iluminat cu 70% mai eficiente și o reducere a consumului cu 2.300 MWh/an. Sistemul de telegestiune oferă numeroase avantaje: controlul intensității de la distanță, alerte pentru defecțiuni, treceri de pietoni și artere mari mai puternic iluminate, ajustarea intensității automat pe parcursul nopții”, a informat instituția.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/