Iluminat public cu leduri pe zeci de străzi din Timișoara. Primăria speră să obțină finanțare nerambursabilă

Iluminat stradal modern la Timisoara

Primăria Timișoara vrea să modernizeze iluminatul public pe încă 60 de străzi și bulevarde. Instituția anunță că a solicitat de la Agenția Fondului de Mediu o finanțare nerambursabilă de șase milioane de lei, bani cu care vor fi schimbate aproape 3.000 de becuri vechi, acestea urmând a fi înlocuite cu leduri.

Primăria Timișoara informează că a depus vineri la Agenția Fondului de Mediu o aplicație pentru accesarea unei finanțări nerambursabile de șase milioane de lei. Banii vor fi folosiți pentru modernizarea iluminatului public de pe mai bine de 60 de străzi și bulevarde din oraș.

„În ultima zi lucrătoare din an am depus o cerere de finanțare către AFM în timp record, la doar 11 minute de la lansarea apelului, pentru a moderniza iluminatul public pe 64 de străzi și bulevarde”, a afirmat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Cu acești bani, Primăria Timișoara va schimba aproape 3.000 becuri vechi cu leduri, controlate prin telegestiune, obținând astfel o economie la curent ce poate ajunge și la 73%.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Conform estimărilor realizate de specialiști, după implementarea acestui proiect consumul de curent va scădea de la 2,3 milioane de kwh/an la circa 625.000 kwh/an, echivalentul a 455 de tone de emisii de CO2”, a informat Primăria Timișoara.

Străzile vizate pentru modernizarea iluminatului public sunt: 1 Decembrie, 20 Decembrie 1989, 3 August 1918, Acad. Alexandru Borza, Amurgului, Andrei Șaguna, Aristide Demetriade (segment Divizia 9 Cavalerie – Avram Imbroane), Aurel Cosma, Budai Deleanu, C.D. Loga, Calea Martirilor (segment Lidia – Arieș), Camil Petrescu, Carol Telbisz, Cicio Pop, Cloșca, Colonel Enescu, Corneliu Coposu, Dacilor, Dâmbovița, Dimitrie Cantemir, Divizia 9 Cavalerie, Dr. Iosif Nemoianu, Dr. Liviu Gabor, Dr. Nicolae Paulescu, Eroilor de la Tisa, Gheorghe Adam, Gheorghe Andrasiu, Gheorghe Lazăr (segment Gheorghe Dima – Cetății), I. C. Brătianu, Hector, Iepurelui, J.H. Pestalozzi, Janos Bolyai, Liviu Rebreanu (segment Calea Șagului – Calea Martirilor), Ludwig van Beethoven, Martin Luther, Martir Leontina Banciu, Michelangelo, Mihai Eminescu, Mihail Kogălniceanu, Miresei, Nikolaus Lenau (parcare), Ovidiu Balea, Panait Istrati, Paris, Patriarh Miron Cristea, Piața I.C. Brătianu, Piatra Craiului, Pod Dacilor, Proclamația de la Timișoara, Piața Badea Cârțan, Rene Brasey, Revoluției 1989, Sfântul Ioan, Silviu Bejan, Simion Bărnuțiu, Splaiul Nistrului, Ștefan cel Mare (parțial), St. O Iosif, Take Ionescu, Traian Grozăvescu și Vasile Pârvan.

În acest an, Primăria Timișoara a mai implementat un proiect important pentru modernizarea iluminatului public pe arterele Calea Torontalului, Aradului și Sever Bocu, dar și pentru introducerea, în premieră, a iluminatului public în Parcul Botanic. Valoarea cumulată a celor două proiecte este de aproximativ trei milioane de lei.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/