Îl fac alții! Reabilitarea drumului din Mondial-Bocșei preluată de Consiliul Județean Timiș

drum lugoj mondial bocsei

Reabilitarea carosabilului de pe drumul din cartierul Mondial-Bocșei din Lugoj urmează să treacă în planurile de investiții viitoare ale Consiliului Județean Timiș.

Forul executiv al județului a cerut, printr-o adresă către Primăria Lugoj la finele lunii martie, predarea porțiunii de drum de 1,8 km, din punctul de legătură cu DN 58 A Lugoj-Reșița, până la limita cu Comuna Victor Vlad Delamarina spre localitatea Herendești.

Șoseaua cedată de administrația lugojeană va fi inclusă în drumul județean Lugoj-Visag.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„În ședința ordinară a Consiliului Local Lugoj, de la sfârșitul lunii aprilie va fi introdus pe ordinea de zi spre aprobare proiectul prin care Primăria Lugoj va ceda drumul din Mondial-Bocșei către Consiliul Județean Timiș prin trecerea din domeniul public al Municipiului Lugoj în domeniul public al Județului Timiș, la solicitarea Consiliului Județean”, a precizat Bogdan Blidariu, viceprimarul Lugojului.

Această modificare vine ca urmare a demersului administrației din comuna Victor Vlad Delamarina pentru reabilitarea cu sprijin de la Consiliul Județean Timiș a drumului județean 136 care traversează comunele aparținătoare Herendești – Petroasa Mare și Visag.

Acest drum județean se leagă de DN 58 A Lugoj – Reșița printr-o porțiune de 1,8 km ce traversează cartierul Mondial-Bocșei și a care aparține municipalității lugojene. Această situație a blocat demararea de către CJ Timiș a proiectului de reabilitare de DJ 136 de mai mulți ani.

„După ce vom avea porțiune de drum din cartierul Mondial-Bocșei de la administrația lugojeană și situația juridică se va clarifica, vom putea începe realizarea proiectului de reabilitare a drumului județean Lugoj-Visag, prin localitățile Herendești și Petroasa Mare. Anul acesta se va face predarea-preluarea sectorului de drumul avut în vedere, urmează apoi procedura de clasificare și apoi vom putea demara studiul de fezabilitate. Sunt, însă, pași care vor dura, în 2022 poate vom reuși să realizăm studiul de fezabilitate. La anul, în funcție de priorități și de bugetul alocat de la București vom putea avea în vedere realizarea proiectului și apoi execuția. Nu putem acum să dăm un termen pentru începerea și realizarea lucrărilor de reabilitare în cadrul acestui proiect”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Drumul din Mondial-Bocșei urmează să fie cuprins într-un proiect de reabilitare al DJ 136, în lungime totală de 18,8 km.

Reamintim că înaintea alegerilor din 2020, Primăria a început reabilitarea drumului din Mondial-Bocșei cu o firmă din Lugoj, dar proiectul a fost reziliat, după instalarea la conducerea orașului a administrației Buciu.

banner 970 x 250