Iepurașul sosește în car alegoric pentru mii de copii din Caraș-Severin

Într-o perioadă de criză și încărcată până la refuz de tristețe și lipsă de speranță, apar și semne de bucurie chiar în Săptămâna Patimilor. Se vor aduce zâmbete pe chipurile copiilor.

Începând de joi, 16 aprilie, până sâmbătă 18 aprilie, îndrăgitul iepuraș și personaje din lumea basmelor vor defila pe străzile din Reșița, Moldova Nouă, Oravița și Oțelu Roșu, pentru ca cei mici să se bucure cu adevărat de Sărbătoarea Paștelui.

Chiar dacă evadarea copiilor va rămâne doar la stadiul de a privi de la balcon sau de la ferestrele caselor, organizatorii le promit acestora un spectacol stradal de excepție și a cărui temă – „Iepurașul în culori” – nu a fost întâmplător aleasă. Se dorește prin această acțiune să se ofere un strop de bucurie, redarea speranței pentru vremuri mai bune și încredere că „Totul va fi bine”, așa cum va fi mare scris pe cele două pancarte ce vor sta pe carul alegoric.

Teatrul DA, împreună cu primăria municipiului Reșița, voluntarii din oraș ai Asociației „Nevo Parudimos”, dar și voluntarii internaționali – parteneri sosiți prin programul Erasmus Plus și Corpul European de Solidaritate – au gândit acest proiect din dăruire și respect pentru sufletele nevinovate. „Înțeleg perfect cât de greu trebuie să le fie copiilor să stea numai în case, mai ales că nici târgul de Paște nu va mai avea loc și tocmai de aceea, chiar dacă suntem departe fizic de ei, le suntem alături sufletește mai mult ca niciodată.”, a spus Dan Mirea, directorul teatrului DA.

Toate personajele prezente în alai vor purta măști și mănuși de protecție, de asemenea frumos colorate, pentru a păstra siguranța și pentru a fi puterea exemplului, iar toate acestea se vor întâmpla în compania muzicii și a bunei dispoziții. Personajele vor cânta, le vor face cu mâna copiilor și vor înălța baloane colorate pe fiecare stradă și bulevard, ca semn al speranței și pentru părinți, dar și pentru cei mici, care sunt rugați să iasă la geamuri cu eșarfe colorate și mesaje pozitive.

„Ne-am dorit să fim și noi parteneri ai acestui eveniment pentru că merită și copiii din Moldova Nouă, pentru că îi prețuim și pentru că am văzut că și alte comunități au ales să apeleze la un spectacol stradal pentru perioada sărbătorilor. Ne-am asigurat să înaintăm toate documente către poliția națională, ca dumnealor să ia la cunoștință și am creionat și un traseu pe raza orașului: Primăria Moldova Nouă → Str. Minerilor → Str. 1 Decembrie 1918 → Moldova Veche → Orașul Nou (Str. Dunării, Str. I.L. Caragiale, Str. G. Enescu, Str. Ștefan cel Mare, Str. A.I. Cuza, Str. Mihai Viteazul, Str. T. Vuia, Str. E. Murgu, Str. V. Alecsandri, Str. Sf. Varvara, Str. I. Slavici, Str. C-tin Daicoviciu, Str. N. Titulescu, Aleea Lalelelor (C. Civic), Aleea Liliacului (C. Civic), Str. N. Titulescu)→Măcești., a declarat Adrian Torma, edilul orașului Moldova Nouă.

Programul spectacolului se va desfășura astfel:

Reșița – Joi, 16 aprilie, în intervalul orar 15-19
Moldova Nouă – Vineri, 17 aprilie, în intervalul orar 15-19
Oravița – Sâmbătă, 18 aprilie, în intervalul orar 10-13
Oțelu Roșu – Sâmbătă, 18 aprilie, în intervalul orar 15-19

Carul alegoric va defila pe toate străzile și bulevardele din orașele anunțate și va fi escortat de o mașină a poliției. De asemenea, în semn de recunoștință, minicarul alegoric se va opri și în curtea Spitalului Județean din Reșița, unde se vor împărți 900 de măști de protecție din partea Primăriei Reșița, iar mai apoi vor face o oprire la Inspectoratul de Poliție al Județului Caraș-Severin.

În Reșița traseul pe care va merge caravana iepurașului este: TUR: Bd. Muncii, nr. 25  – Strada Timișoarei – Triaj – Bd. AI. I. Cuza – Str. Sportului până la Biserica Sârbească – Str. Petru Maior – Str. Piața Traian Vuia (Bloc 800) – Str. I. L. Caragiale (Pasaj Nera) – Str. Libertății – Str. Traian Lalescu – Str. Paul Iorgovici – Str. Piața Republicii – Str. Castanilor – Str. Zimbrului (fostul parc Bernard Andrei) – Str. Văliugului (Marginea).
RETUR: strada Văliugului (Marginea) – Str. Zimbrului (fostul parc Bernard Andrei) – Str. Castanilor – Str. Piața Republicii – Str. Paul Iorgovici – Str. Traian Lalescu – Str. Libertății – Str. Independenței – Str. Crișan – Str. G.A. Petculescu – Str. Fântânilor – Bd. Rev. din Dec. – Triaj – Pasaj Superior Intim – Calea Caransebeșului – Strada Făgărașului – Bd. Muncii – Bd. Republicii – Bd. Muncii, nr. 25