Identitatea culturală, transmisă pe Instagram! Timișoara găzduiește primul eveniment dedicat „cronicarilor digitali”!

po 1000x100px (3)

Comunitatea de instagrammeri din București se alătură celei din Timișoara pentru promovarea patrimoniului cultural în mediul digital. Totul se va întâmpla în cadrul primului Heritage Instameet organizat în orașul de pe Bega.

Heritage Instameet Timișoara #CronicariDigitali va avea loc duminică, 23 iunie și este organizat de Zaga Brand cu sprijinul Institutului Național al Patrimoniului (INP), parte din campania de promovare a patrimoniului în mediul digital, Cronicari Digitali. Evenimentul este dedicat tinerilor activi în social media care iubesc arhitectura, istoria și patrimoniul cultural.

Cursele speciale de tramvai vor duce 100 de tineri pasionați de Instagram și de mediul digital la cele șase obiective de patrimoniu ale Timișoarei pe care le vor vizita: Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”, Opera Națională Română din Timișoara, Biserica Înălțarea Sfintei Cruci Piaristă, Vicariatul Sârbesc, Rectoratul Universității Politehnice Timișoara și Liceul Piarist, ultimele trei fiind deschise, cu această ocazie, pentru prima dată publicului.

banner 1000 x 100 hd

La final, de la ora 20.00, va avea loc Heritage Party-ul, la Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”, între tramvaie de epocă, acolo unde s-a scris istoria transportului public din Timișoara. Printre vorbitori se vor număra: Ștefan Bâlici, director al INP, Cristian China-Birta, unul dintre cei mai iubiți bloggeri din România, Adrian Dan, instagramer și Silvia Teodorescu, Cronicari Digitali.

03 britannia 1000 x 100 gif