Idei de cadou la Târgul Mărțișorului

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Deși baba iarnă mai trage sforile să mai stea un pic, prin zăpada căzută în Banatul de Munte, știm cu toții că primăvara este aproape, prin toate semnele care prevestesc anotimpul în care natura se trezește la viață. Primul semn ar fi mărțișorul, considerat prin șnurul alb-roșu ca fiind unitatea contrariilor: vară-iarnă, căldură-frig, fertilitate-sterilitate, lumină-întuneric. Mărţişorul – micul obiect-bijuterie prins într-un şnur alb-roşu – este un simbol al reînnoirii timpului şi al renaşterii naturii, odată cu venirea primăverii, dar şi al speranţei, fiind dăruit celor dragi pentru a le aduce noroc şi belşug.

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș va organiza, în perioada 26 februarie – 1 martie, cea de-a VII-a ediţie a Târgului Mărțișorului. Întreaga manifestare se derulează cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin. În cadrul acestei acțiuni, accentul cade pe obiectul hand made și pe inovație, încurajând creativitatea în sfera artistică și meșteșugul capabil să fie reînnoit cu noi particularități care să comunice prin expresivitate, imaginație, simț al umorului semnificațiile mai vechi sau mai noi ale mărțișorului. Vor fi expuse spre vânzare mărţişoare tradiţionale, gablonţuri, cadouri deosebite, felicitări şi aranjamente florale.

Manifestarea, dedicată publicului larg, va avea loc în incinta muzeului din Caransebeș între orele 10.00 – 18.00. Intrarea este liberă!

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

În vechime, mărțișorul se purta de la 1 martie până când se arătau semnele de biruință ale primăverii: se aude cucul cântând, înfloresc cireșii, vin berzele sau rândunelele.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/