Idei de afaceri și soluții pentru antreprenorii aflați la început de drum

Persoanele cu inițiativă și idei de afaceri care intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban și au domiciliul în Regiunea Vest sunt invitate la dezbateri în cadrul celei de-a doua sesiuni de informare din cadrul proiectului: SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale.

Evenimentul are ca obiectiv informarea potențialului grup țintă și a publicului larg cu privire la oportunitățile antreprenoriale pe care le oferă regiunea de implementare, activitățile proiectului și condițiile de participare în cadrul acestuia.

Partenerii de proiect vor descrie întregul parcurs pe care o persoană îl poate avea în cadrul activităților programului, mai exact vor explica caracteristicile cursului de formare profesională, modalitatea de organizare, desfășurare și selectare a planurilor de afaceri, caracteristicile și modalitatea de organizare a stagiilor de practică pentru persoanele selectate. Se va explica în detaliu sprijinul financiar și material de care vor beneficia planurile de afaceri și concursul ce va fi organizat.

În cadrul întâlnirii, punctele ce vor discutate sunt:
– furnizarea serviciilor de mentorat pentru completarea cunoștințelor câștigătorilor concursului de planuri de afaceri;
– înființarea afacerilor selectate și sprijinirea operaționalizării acestora;
– realizarea decontărilor aferente subventiilor acordate afacerilor sprijinite prin proiect;
– monitorizarea afacerilor sprijinite;
– perioada de desfășurare a fiecărei etape ce face obiectul procesului de asistență și a documentelor justificative necesare;
– prezentarea metodologiei de selecție a grupului țintă vizează calendarul de desfășurare a procesului de selecție, etapele și caracteristicile acestuia, structura dosarului de selecție.

1000x100 casa brutarului

În final, se vor prezenta sursele de informare care vizează activitățile și sprijinul furnizat prin intermediul proiectului, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și având ca și coordonator Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş și S.C. GAPA S.R.L., partener de proiect.

Proiectul are ca obiectiv principal stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratică pentru 44 de persoane în vederea dezvoltării resursei umane, activități de mentorat pentru 44 de persoane, crearea și sprijinirea în vederea dezvoltării a 44 de noi afaceri în Regiunea Vest, care vor genera 88 de locuri de muncă. Cele 44 de afaceri vor fi finanțate cu suma de 135.377,67 lei sau de 177.340,00 lei.

Procesul de informare este transparent, iar în situația în care materialele de informare nu sunt îndeajuns de clare sau există nelămuriri, participanții vor putea contacta echipa de proiect pentru discuții individuale. Informații suplimentare se pot obține accesând adresa de e-mail: dbuzatu@cciat.ro, Daiana BUZATU – manager de proiect.