La Hramul Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din cartierul Moniom, enoriașii din Reșița, si nu numai, sunt invitați să se închine la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Măru, județul Caraș-Severin.
Pictată în anul 1520, în Sfântul Munte Athos și donată parohiei de la Măru, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului ajunge la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din cartierul reșițean Moniom. Prin urmare, în data de 8 noiembrie, cu prilejul hramului bisericii, enoriașii sunt așteptați, în număr cât mai mare, să vină, să se închine și să se roage în fața icoanei.
Socotită făcătoare de minuni, pentru că mulți s-au rugat în fața acesteia și s-au tămăduit de neputințele sufletești și trupești, icoana poate fi găsită, în timpul anului, în biserica parohiei Măru și dusă în fiecare an la hramul mânăstirii Măru. Așezământul monahal este situat în stațiunea Poiana Mărului și înființat la inițiativa preotului paroh Dorel Fercea și a credincioșilor din Parohia Măru, înainte de Revoluția din 1989. Biserica mănăstirii a fost sfințită în data de 24 iunie 2008.
Toți cei care doresc să vină în pelerinaj la biserica de la Moniom, trebuie să știe că programul zilei de 8 noiembrie este următorul:
„Icoanele sunt ferestre către Dumnezeu, către Împărăția Cerurilor și de aceea ele trebuie cinstite alături de Sfânta Evanghelie, de celelalte obiecte sfinte, de sfintele moaște și de sfinții care au bineplăcut lui Dumnezeu din veac. Cinstea icoanei se ridică la cel care este zugrăvit pe ea. O prea cinstim pe Maica Domnului, căci ea ne ocrotește, este izvorul tămăduirii noastre și sub acoperământul ei fiind, suntem protejați, suntem într-o stare de binecuvântare și contemplare dacă stăm în permanență în rugăciune sub omoforul Maicii Domului”, este mesajul general al Părintelui Lucian Mic, Episcopul Caransebeșului.