Iarba verde – periculoasă! Au apărut primele cazuri cu mușcături de căpușă la Lugoj

campanie de eliminare a capuselor la timisoara
1000x100 (2) STPT job 1000x200

Sezonul de activitate intensă a căpușelor a început deja la Lugoj. Ploile din ultima vreme, urmate de o creștere a temperaturilor, au favorizat înmulțirea vegetației, astfel încât, pentru a evita mușcăturile de căpușă, medicii recomandă o serie de măsuri preventive atunci sunt frecventate parcurile, pădurile sau zonele cu vegetație bogată. Purtarea unei ținute cât mai deschise la culoare, ce constă în haine cu mânecă lungă, pantaloni și protecție pentru cap este necesară pentru a reduce riscurile.

Oamenilor li se recomandă ca, odată ajunși acasă, să inspecteze în special copiii pentru că, de cele mai multe ori, mușcătura căpușelor nu este dureroasă, însă poate cauza probleme grave.

La Compartimentul de Urgențe al Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj s-au prezentat deja la sfârșit de săptămână primele două persoane mușcate de căpușe. Imediat după sărbătorile pascale a crescut și numărul pacienților care s-au prezentat la spital cu colici biliare.

1000x100 (3) 1000x100 (4)

Bacteria transmisă omului prin mușcătură poate declanșa boala Lyme, cunoscută și ca „boala celor 1.000 de feţe”, nume datorat varietății de simptome pe care le dezvoltă și care poate face să fie confundată cu alte maladii. Mușcătura de căpușă este nedureroasă, însă, odată ce aceasta se inserează în piele, apar simptome de slăbiciune fizică, musculară, iar în cazuri rare – chiar paralizie, simptome care dispar imediat ce căpușa este înlăturată.

Specialiștii mai spun că nu toate căpușele sunt purtătoare ale microorganismelor ce cauzează boala Lyme, însă oamenilor li se recomandă să fie precauți. Căpușele sunt periculoase și pentru animalele de companie.

Brantner 1000x100px Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/