I-au înșelat pe cărășeni cu ajutor din închisoare! Percheziții în Timiș, Olt și în penitenciarul din Galați!

Escroci din mai multe județe ale țării au profitat de naivitatea cărășenilor și i-au lăsat fără zeci de mii de lei. S-au folosit de ajutorul unor cunoștințe din închisoare pentru a-și racola victimele și au organizat totul ca la carte. Cel puțin asta credeau, până când unul dintre ei a sunat direct în secția de Poliție, încercând să-l convingă pe unul dintre polițiști să dea bani pentru o rudă implicată într-un accident.

S-au jucat cu nervii, dar și cu banii mai multor cărășeni. Au racolat victime în special din Caransebeș și Oțelu Roșu, fiind ajutați de cunoștințe închise în penitenciarul din Galați. Gruparea infracțională care a lăsat 5 cărășeni fără 31.400 de lei și 4.150 de euro a fost destructurată, după ce poliția a intrat pe fir. S-au efectuat 5 percheziții la locuințele unor femei din județele Timiș și Olt, dar și în 3 celule ale penitenciarului din Galați. Au fost ridicate telefoane mobile, cartele telefonice, laptopuri, documente și înscrisuri, dar și obiecte vestimentare.

CITEȘTE ȘI: Metoda ,,Accidentul’’ face noi victime! În două ore hoții s-au ales cu aproape 20.000 de lei!

tm4ua media express de banat (100x1000px)

S-a organizat și un flagrant prin care polițiștii au pus mâna pe escroci. Unul dintre episoade a fost de tot râsul, după ce escrocii au sunat chiar în secția de poliție din Oțelu Roșu, încercând să aplice aceeași poveste: o rudă a polițistului de la telefon ar fi suferit un accident și are nevoie de bani pentru o intervenție chirurgicală. Chiar dacă trei persoane au ajuns în fața instanței, iar Judecătoria Caransebeș a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, după contestație, cei în cauză au fost plasați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

CITEȘTE ȘI: Ca-n comediile de Hollywood! Escrocii au sunat din greșeală în secția de Poliție să ceară bani!

Cercetările continuă în dosarele penale înregistrate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților. Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

banner 970 x 250