Hurduzeu: Banii de pe cardul de energie pot fi consumați și anul viitor

deputat silviu hurduzeu
untitled design set 970x90 px

Românii din categoriile vulnerabile vor putea să folosească banii de pe cardurile de energiei și pentru plățile ulterioare datei de 1 ianuarie 2024. Guvernul a obținut acordul de principiu al Comisiei Europene în acest sens și lucrează la emiterea actului normativ necesar.

Deputatul Silviu Hurduzeu explică faptul că, în forma inițială a OUG, banii primiți pe cardul de energie în cele două tranșe de câte 700 de lei, una în februarie, alta în septembrie, trebuiau consumați până la finalul anului 2023. Ceea ce nu se cheltuia ar fi trebuit returnat.

„Pentru a evita situația ca, în mijlocul iernii, populația vulnerabilă să ramburseze banii de căldură necheltuiți, Guvernul a inițiat discuții și a obținut aprobarea Comisiei Europene (dat fiind faptul că sprijinul respectiv este din fonduri europene) pentru schimbarea criteriilor de eligibilitate; în loc de momentul plății facturii (energie, gaz, lemne, cărbuni, etc.) să se ia în considerație momentul transferului banilor pe card.”, spune parlamentarul de Caraș-Severin.

În concluzie, cu banii care intră pe card începând cu luna septembrie, se va putea plăti o factură de energie în februarie sau martie.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/