Hotel Montis, eleganță și bun gust în inima muntelui! Un câștig de 4 stele pentru turismul de pe Muntele Mic

Pe Muntele Mic, în paradisul montan din Caraș-Severin, a fost deschis turiștilor, din acest sezon, hotelul Montis, un proiect de top care a durat aproape doi ani și care oferă, pe lângă cazare și servicii exclusiviste, în stațiunea situată la peste 1600 de metri altitudine.

Cea mai nouă și modernă locație de pe Muntele Mic a fost inaugurată chiar înainte de Crăciun, după exact 1 an și 9 luni de la demararea lucrărilor, timp în care s-au făcut foarte mari eforturi din toate punctele de vedere să se aducă la stadiul final, după cum declară Alexandru Carlaonț, managerul general al unității hoteliere:

Vorbim de un hotel de 4 stele, ce aduce marele plus la care visează fiecare turist: un centru SPA foarte bine echipat și care conține: o piscină interioară încălzită, hidromasaj, saună uscată și o sală de masaj pentru doritorii de relaxare. Apoi, ca și componență hotelul dispune de 27 de camere duble matrimoniale, 9 apartamente și 4 camere Junior Suite. În momentul de față avem un Restaurant À la Carte cu o capacitate de 100 de locuri, asta până când o să reușim să închidem și terasa și astfel vom ajunge undeva la 180 de locuri. Meniul, și el pretențios, elegant și cu bun gust a fost conceput de către bucătarul nostru chef Bogdan Ceman care vine cu o vastă experiență culinară  în spate acumulată în hotelurile de lanț. Desigur că nu lipsește nici barul, să zicem foarte bine structurat, unde se pot degusta și bea diferite cocktailuri și vinuri, calibrate în așa fel încât să susțină preparatele din meniul nostru À la Carte. Turiștii beneficiază și de o sală de conferințe, mai exact am punctat și pe partea de team building- uri, iar acum încercăm să rezolvăm și cu locul de joacă pentru copii.”.

Noua locație de 4 stele, înscrisă în cartea respectului față de client și a bunului gust, a fost aleasă nu întâmplător în inima muntelui, din două motive mari și late: investitorii sunt doi antreprenori cu renume din Timișoara și cea mare dorință a acestora a fost să creeze niște standarde de top pentru iubitorii de schi. Motivul principal l-a reprezentat însă, existența și pe partea de Vest a țării, a unui hotel de lux care să se ridice la necesitățile actuale ale clienților din această zonă și nu numai, pentru că după cum a afirmat managerul general, solicitările vin din toată țara, dar și din străinătate.

Vorbim de timișoreni care vin de mai multe ori pe sezon, de arădeni, dar și de clienți din București sau Cluj. Acum, tocmai ce a plecat un grup de turiști de la Cluj,  foarte încântați de tot ce au găsit. Pentru că dacă vorbim de hotel Montis, vorbim clar de eleganță și bun gust. Noi am colaborat cu un designer-ul Antonia Sandru, din Timișoara, care a conceput toată identitatea hotelului, încercând să îmbine elementele din natura montană și să le reproducă în camere. A reușit să le încadreze în decorul și  ambientul hotelului, de unde se pot observa și multe elemente de lemn, peisaje care efectiv îți taie respirația, pe anumiți pereți. S-a creat o ambianță mai caldă și cred că designer-ului i-a reușit cu brio pentru că toată lumea este mulțumită de ceea ce găsește la Montis și sperăm să continuăm tot pe acest drum”, a mai precizat Alexandru Carlaonț.

Reprezentanții hotelului spun că investiția este destul de mare, dar continuă acest proces pentru a crea și mai multe condiții aducând astfel, plus valoare zonei Muntele Mic, o zonă de vis, dar din păcate neexploatată suficient din punct de vedere turistic și care a suferit și suferă în continuare. „Sperăm că de anul acesta de când a fost declarată stațiune de interes național să se schimbe puțin lucrurile, să reușim să colaborăm și cu autoritățile, să realizeze și ei valoarea zonei și lucrurile care s-ar putea realiza pe Muntele Mic. Pârtii nu lipsesc, oameni doritori sunt pentru toate categoriilor și toate tipologiile de structuri din zonă, adică fiecare are nișa lui de clienți. Este loc pentru toata lumea și dacă am ales acest drum, al exclusivității a fost din considerente mai mult de infrastructură și de serviciile pe care le oferim, pentru că noi am încercat să integrăm toate costurile în prețul cazării, având astfel un serviciu complet.”. Turiștii pot beneficia de pachete de servicii, de la cazare, la SPA și activități sportive, ATV-uri, Biciclete (vara), pachete de Paști, de 1 Mai, de sărbătorile legale și nu numai, dar și pachete în timpul săptămânii și pe weekend care să-i facă pe iubitorii de munte să revină cu plăcere la Montis.

Pentru că muntele este la fel de spectaculos atât iarna cât și vara, Hotel Montis își așteaptă turiștii în fiecare sezon din an.  „Pregătim pentru ei diferite trasee și drumeții de pe munte până pe Clisură, plimbări cu ATV- urile, bicicletele, iBike- uri, acele biciclete electrice care te ajută la pedalat în zonele mai greu accesibile și ce ține de relaxare, și avem în plan să organizăm diferite cine tematice cu bucătari din Italia, dar asta, desigur când va fi posibil.”

Proiectele de viitor nu se opresc aici pentru Hotel Montis. Antreprenorii intenționează ca în viitorul apropiat să deschidă o pârtie de schi, dar și un telescaun care să plece din fața hotelului până pe pârtia Vâlsanu ce are un grad de dificultate mediu, având 5 variante de coborâre cu lungimi cuprinse între 1800 – 3000 m. Un alt mare avantaj îl constituie și heliski-ul, pentru că așa cum declară Alex, „au fost grupuri de turiști străini din Polonia, Germania sau Austria care au venit să beneficieze și de serviciile de heliski, și aici menționez că Stațiunea Muntele Mic este singura stațiune din țară unde se poate practica heliski- ul și helibike- ul pe timp de vară, adică schi de la înălțime și da, oamenii se reîntorc cu drag. Ăsta e un lucru bun care ne dă curaj să încercăm să ne facem treaba mai bine, adică să creștem calitatea serviciilor mai mult și sperăm să treacă toată perioada asta cu pandemia.”.

Chiar dacă încă este pandemie turiștii sunt mai rezervați, însă toate aceste facilități sunt disponibile pentru iubitorii de munte păstrând măsurile de protecție împotriva răspândirii Sars Cov 2. „Turiști sănătoși, turiști relaxați și fericiți!”.