Horticultura, mobilizare uriașă pentru a pune la punct spațiile verzi din zona centrală a Timișoarei

img 2403

Societatea Horticultura s-a mobilizat exemplar în această perioadă cu scopul de a tunde iarba și a pune la punct spațiile verzi din zona centrală a Timișoarei.

Horticultura are o activitate intensă în această perioadă. Societatea, aflată în subordinea Primăriei Timișoara, este cea mai mare dintre cele trei care se ocupă de administrarea zonei verzi din centrul orașului. Având în vedere faptul că primăria a solicitat ca activitatea de cosire a zonelor verzi să fie finalizată până cel târziu la data de 8 mai, Horticultura s-a mobilizat exemplar.

În zona centrală, de care ne ocupăm, noi am luat măsuri încă din toamna anului trecut, anticipând vârful de vegetație din aceste zile, dat de combinația între încălzirea vremii, ploi și însorire. Concret, am tuns vegetația în 2022 până târziu spre luna noiembrie, solicitând Direcției de Mediu să ne suplimenteze comenzile în acest sens, astfel ca în această primăvară să nu avem acea explozie de creștere a ierbii. De asemenea, am început devreme programul de cosire, încă din a treia decadă a lunii martie și, drept urmare, cum sper că cetățenii pot observa, în zona centrală vegetația este ținută sub control din punct de vedere al înălțimii ierbii și al aspectului. Vorbim aici de parcurile Central, Alpinet și Justiției, precum și B-dul C.D. Loga, unde se poate tunde cu cele trei tractorașe ale societății, datorită planeității terenului. Apoi Parcul Botanic, Catedralei, Poporului, Copiilor, precum și scuarurile de pe bulevarde, Ceasul Floral, Piața Unirii, Mărăști, Puncte Cardinale, etc, unde se tunde și cosește printr-o combinație între motocoase și mașini de tuns gazonul”, a afirmat Dan Rusu, directorul Horticultura.

cosire

Reprezentanții societății au explicat faptul că o provocare „serioasă” pentru angajați o reprezintă faleza râului Bega. Asta având în vedere că activitatea de cosire se poate realiza doar cu motocoasa mecanică, de obicei în pante destul de abrupte, iar în unele locuri vegetația este intensă.

Eforturile depuse în această perioadă sunt semnificative pentru toaletarea întregii zone alocată societății, inclusiv prin mărirea programului de lucru, stimularea angajaților și un control mărit din partea șefilor de formații ale Secției Spații Verzi”, a transmis Horticultura.

Directorul Dan Rusu a făcut apel la timișoreni să sesizeze pe aplicația primăriei sau pe site-ul www.horticultura.ro eventualele suprafețe neglijate, pentru o intervenție rapidă.

În ceea ce privește Parcul Justiției, reprezentanții Horticultura au explicat că este naturală creșterea buruienilor după ofilirea florilor de lalea. Odată cu încheierea perioadei de înflorire, aceste suprafețe din Parcul Justiției vor fi curățate, iar bulbii vor fi pregătiți pentru anul viitor.

De asemenea, în această perioadă, Horticultura continuă plantarea de arbori. Totodată, se pregătesc acțiuni de cosire și în Parcul Rozelor, unde vor fi plantați și 300 de trandafiri, gardul viu va fi refăcut, iar pergolele și băncile intră în reparații. Mai mult, se intervine și în Parcul Copiilor, locurile de joacă, aleile și echipamentele fiind reparate.

Horticultura derulează în paralel și lucrări pentru terți, cum ar fi amenajarea și închirierea materialului dendricol pentru Turnul Verde către Ordinul Arhitecților sau plantarea a 450 salcâmi pe aliniamentul străzii Dunărea din Ghiroda.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/