După ce a ocupat mai multe funcții la nivel central, economistul Horia Irimia este, de astăzi, noul director al Spitalului Municipal din Caransebeș. Acesta și-a stabilit prioritățile și a dat startul demersurilor pentru înființarea unui ambulatoriu de specialitate.
În ciuda crizei financiare cu care se confruntă toate spitalele din România, noul director al unității spitalicești este optimist că își poate atinge obiectivele stabilite, cu sprijinul celor care conduc orașul.
,,Situația financiară nu este foarte bună. Avem mari restanțe la furnizori. Nu este însă singurul spital din România în această situație. Totuși, trebuie să remarc faptul că pacienții noștri la Caransebeș nu plătesc niciodată medicamente sau materiale sanitare pe perioada internării. Trebuie să reducem costurile, prin organizarea de licitații pentru a obține prețuri reduse la achizițiile pe care le facem”, a spus Horia Irimia pentru Express de Banat.
Și pentru că, potrivit Legii, pacienții trebuie să beneficieze și de un ambulatoriu de specialitate pe lângă spital, chiar de astăzi s-au luat primele măsuri.
,,Deja, astăzi, în baza documentației întocmite de către actuala conducere, Consiliul Municipal Caransebeș a adoptat, la propunerea domnului primar Ion Marcel Vela, o hotărâre prin care se decide înființarea unui astfel de ambulatoriu în folosul cetățenilor”, a adăugat directorul Irimia. De asemenea, în ultima lună, de când lucrează la spital, s-au făcut demersurile necesare pentru a face funcțională o nouă sală de ginecologie.
Noua echipă managerială are sprijinul administrației locale, mai ales că cei din conducere vor avea o misiune importantă, legată de finanțarea actului medical. ,,Noua conducere poate negocia un contract eficient cu Casa de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin și poate aplica tot ceea ce ține de reforma în sănătate”, a spus Marcel Vela, edilul-șef al municipiului Caransebeș, în cadrul celui mai recent plen local. Liderul administrației locale a mai adăugat că va face toate eforturile să sprijine unitatea în vederea reducerii datoriei istorice, astfel încât spitalul să fie pe profit.