Herculane Project mai are nevoie de 22.000 euro pentru a finaliza punerea în siguranță a Băilor Neptun

casinoherculane by sungarden

Inițiatorii Herculane Project anunță că mai au nevoie de 22.000 de euro pentru a putea finaliza punerea în siguranță a Băilor Neptun, cea mai importantă clădire de patrimoniu din stațiunea Băile Herculane.

Tot mai aproape de finalizarea lucrărilor de salvare a Băilor Neptun, din stațiunea Băile Herculane, cu sprijinul comunității. Inițiatorii Herculane Project informează că, recent, încă o societate a decis să facă parte din campania „30 companii/30 donații” cu o sponsorizare în valoare de 1.000 euro.

Salvarea și valorificarea patrimoniului cultural este o responsabilitate comună, de aceea ne bucurăm extraordinar să primim susținerea mediului privat de afaceri în ceea ce privește proiectul și șantierul de punere în siguranță a Băilor Neptun”, au transmis cei de la Herculane Project.

Totuși, pentru a putea finaliza punerea în siguranță și stabilizarea Băilor Neptun mai este nevoie de 22.000 euro. Cu această sumă, voluntarii își propun să continue lucrările de sprijinire a șarpantelor aflate în prag de colaps, vor monta jgheaburi și burlane pentru a avea o curgere corectă a apei pluviale și vor executa sprijiniri temporare ale unor planșee și ziduri degradate structural.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Numai cu ajutorul societății civile și a mediului privat de afaceri, voluntarii Herculane Project au reușit să realizeze o serie de intervenții în cadrul primei etape de punere în siguranță a Băilor Neptun.

Am intervenit în 12 zone la nivelul învelitorii, am igienizat clădirea – 220 mc de moloz și gunoi au fost eliminați din interior (+70 camionete), am protejat fântâna de majolică, am blocat accesele în clădire, am sprijinit două șarpante și patru planșee, am curățat terasele exterioare și acoperișul de vegetație, mușchi și moloz, toate elementele constructive și ornamentale aflate în prag de colaps, reprezentând un pericol public au fost depozitate în interiorul clădirii, iar toate elementele deja prăbușite au fost paletate și depozitate la interior. Toate aceste lucrări sunt reversibile și temporare, și au ca scop stoparea degradărilor produse prin infiltrații ale apei meteorice, prin prăbușiri ale elementelor instabile și din păcate, și cele făcute de mâna omului – furt, spargerea elementelor ornamentale”, a informat Herculane Project.

Asociația Locus, înființată de tineri arhitecți din Timișoara, este inițiatoarea Herculane Project. ONG-ul și-a propus să salveze Băile Neptun, cea mai importantă clădire de patrimoniu din stațiunea Băile Herculane.

1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/