Haz de necaz cu Țociu și Palade, la Palatul Cultural din Moldova Nouă [FOTO/VIDEO]

Casa de Cultură Moldova Nouă a fost aseară plină ochi în așteptarea celui mai îndrăgit cuplu de comedianți, Țociu și Palade, în ochii fiecărui spectator putându-se citi, cu ușurință, nerăbdarea și emoția de a-i întâlni pe artiști, în carne și oase, nu doar în fața micului ecran.

În seara de joi, o mare parte a locuitorilor orașului de la malul Dunării au dat la o parte oboseala, dar și îndeletnicirile rutinei zilnice, rezervându-și timp pentru eu-ul propriu. Un moment dăruit lor cum, poate, nu de multe ori și-l puteau permite. Astfel, cu ocazia Zilelor Culturii, aceștia s-au putut delecta cu o porție zdravănă de râs și multă bună dispoziție.

Pentru a da o intensitate mai mare evenimentului, seara, dedicată divertismentului, a fost deschisă de trupa de teatru a Liceului Tehnologic „Clisura Dunării”, cu piesa „O inspecție școlară”, subliniind astfel nepotismele în ocuparea funcțiilor publice. Spectatorii au putut gusta, cu această ocazie, doar o felie din tortul ce li se pregătea, căci ce-a urmat abia poate fi descris în cuvinte.

Odată cu apariția pe scenă a tandemului Țociu-Palade, întreg auditoriul a izbucnit în aplauze, nevenindu-le să creadă că ceea ce se petrece e chiar în fața lor. Cu o experiență de 30 de ani într-ale comediei, cei doi artiști au început să dea din casă tot ce era mai bun pentru a ridica moralul publicului.

De la bancurile cu olteni, moldoveni, la ironiile subtile legate de referendumul căsătoriei, la satirizarea clasei politice, publicul nu s-a putut dezice să râdă până la lacrimi. Nu au lipsit nici clinciurile cu care se confruntă orice familie tradițională, lucru care a fost un adevărat deliciu al publicului.

Spre final, ploaia de aplauze ale spectatorilor a ajuns la inimile celor doi artiști, iar oamenilor, captați profund de momentul scenic, parcă le părea rău să părăsească sala, semn că cele petrecute la Casa de Cultură au fost fără echivoc.

Nu ratați ultima seară a Zilelor Culturii la Moldova Nouă. Chiar de ziua ei, Corina Chiriac vine cu un moment muzical inedit la Casa de Cultură, începând cu ora 19.00.