HAOS Ministerul Educației nu are bani să plătească angajații din creșele din Timiș pe care le-a preluat

cresa timisoara

Haos în județul Timiș. Patru primării au fost de acord să fie transferate creșele din localități la Ministerul Educației, în urmă cu câteva luni. Însă acestea vor reveni la primării pentru că ministerul nu are bani să plătească personalul care lucrează în ele.

Ping-pong cu o parte din creșele din județul Timiș. În această toamnă, creșele din Deta, Gătaia, Cenad și Gottlob au fost transferate la Ministerul Educației, după ce primăriile din aceste localități și-au dat acordul. Nu de aceeași părere au fost și primăriile din Lugoj și Timișoara, care au preferat să finanțeze ele în continuare aceste unități.

Iată că acum și cele patru creșe transferate la Ministerul Educației vor reveni din nou la primării. Marin Popescu, șeful Inspectoratului Școlar Timiș, a declarat că acest lucru se va întâmpla pentru că ministerul nu a alocat bani pentru a plăti tot personalul angajat.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Patru primării au dorit să transfere creșele către învățământul preuniversitar, ceea ce înseamnă că finanțarea este realizată de către Ministerul Educației. Doar că problema posturilor nu este rezolvată. Există un necesar de 26 de posturi, dar în ianuarie am primit de la minister finanțare doar pentru șase. Ca atare, suntem în situația în care nu putem prelua creșele pentru că cele șase posturi nu rezolvă problemele nici măcar de la o creșă”, a afirmat Marin Popescu.

În aceste condiții, cele patru creșe vor rămâne tot în administrarea primăriilor.

banner 970 x 250