Handbal ca în vremurile bune

CSM Reşiţa s-a impus pe teren propriu în partida cu CSU Constantin Brâncuşi Tg. Jiu, scor 28-26!

Etapa inaugurală a returului diviziei A de handbal masculin a programat duminică la Reşiţa meciul dintre echipa locală CSM Şcolar şi formaţia Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, două grupări cu istorii şi destine asemănătoare: rosso-nerii reşiţeni sunt chemaţi să ducă mai departe tradiţia handbalistică de la noi, ca urmaşi ai îndrăgitei echipe HC Adrian Petrea, în timp ce studenţii din oraşul lui Brâncuşi încearcă să fie următoarea Energia. Asemănările se opresc însă aici, pentru că în clasamentul finalului de tur gorjenii stau mult mai bine decât formaţia reşiţeană.  Aflaţi pe locul doi în ierarhia seriei B, oaspeţii au venit la Reşiţa hotărâţi să ia acasă toate punctele, în faţa unei formaţii reşiţene care a avut evoluţii mai degrabă modeste în prima parte a sezonului. Socoteala de la Târgu Jiu nu s-a potrivit însă cu cea din… târgul reşiţean. Prima repriză a întâlnirii din Sala Polivalentă a debutat perfect pentru Reşiţa: trasoarele lansate de Alex Vulpe şi Raul Heimbach au ciuruit poarta gorjeană, experimentatul Sebastian Pârvan a păcălit de câteva ori apărarea oaspeţilor,  iar intervenţiile sigure ale lui Cristian Ionescu, celălalt veteran reactivat în acest retur, au dat încredere defensivei rosso-nerilor. Jocul bun al Reşiţei s-a văzut şi pe tabelă, gazdele având la pauză un avantaj de trei goluri, 16-13. O diferenţă pe care CSM Şcolar a reuşit să o păstreze şi în cea mai mare parte a reprizei secunde. În ultimele minute, oaspeţii au reuşit să revină şi să se apropie la un singur gol, dar finalul a fost din nou al Reşiţei, care s-a impus în cele din urmă cu scorul de 28-26. La finele unui meci câştigat printr-un efort colectiv, echipa a fost îndelung aplaudată de publicul prezent în tribune.

CSM Şcolar Reşiţa: Cristian Ionescu, Alex Vulpe (10), Raul Heimbach (7), Sebastian Pârvan (4), Marius Grozăvescu (2), Marius Negru (2), Răzvan Daia (1), Andrei Pascari (1), Alex Morar (1), Alex Ille, Alexandru Ion, Andreas Back, Snezan Radosavlevici, Antonio Gârban, Denis Barbu, Rareş Racoceanu. Antrenori: Marcel Vulpe, Radu Bote.

După această victorie, rosso-nerii reşiţeni se mai apropie puţin de obiectivul anunţat la început de sezon, acela de a ocupa în final cel puţin locul cinci. În etapa viitoare, cea cu numărul 13, Reşiţa evită ghinionul, pentru că nu are adversar. Rosso-nerii vor juca abia în etapa a 14-a, când e programată deplasarea la HCM Sighişoara.