HALUCINANT. Cum a ajuns o basculantă plină cu deșeurile APIA Caraș-Severin în mijlocul naturii?! Explicații penibile!

explo 1000x200

Dumitru Stepanescu, directorul APIA Caraș-Severin, a recunoscut că mormanele de gunoi de la ieșirea din Reșița spre Caransebeș, descărcate sâmbătă dintr-o basculantă, provin de la instituția pe care o conduce. De ce au fost aruncate deșeurile în mijlocul naturii e o întrebare care l-a pus pe acesta într-o postură caraghioasă.

Stepanescu nu aflase nici măcar ieri, la primele ore ale dimineții, împrejurările exacte în care deșeurile din curtea instituției au fost aruncate iresponsabil într-o zonă verde. Contactat de Express de Banat, acestea ne-a explicat în timp ce se îndrepta spre Reșița: A fost un voluntar din câte am înțeles de la șeful centrului local. Eu le-am spus să contacteze o firmă specializată. Am înțeles că erau niște copii xerox. Nu știu foarte multe amănunte. Nu am reușit să găsim o firmă și ne-am rugat de unul și de altul. Transportul trebuia să meargă pe Bârzăviței, la noua locație, acolo unde ne mutăm sediul, și acolo să fie triate.

Pentru că deja nu mai era clar dacă acele lucruri reprezintă deșeuri sau documente ce trebuiau păstrate și echipamente încă în uz, i-am pus în vedere directorului Stepanescu faptul că mare parte din ce s-a aruncat acolo a ars. „Cred că șoferul s-a speriat atunci seara, s-a întors și a dat foc”, și-a dat acesta cu părerea.

CITEȘTE ȘI:

FLAGRANT DELICT. O basculantă plină cu deșeuri, descărcată în mijlocul naturii! La doar câțiva kilometri de intrarea în Reșița! [VIDEO]

Pentru a elucida cu adevărat misterul, i-am solicitat directorului APIA să ne comunice concluziile după ce discută cu subalternii. Cu amabilitate, acesta ne-a informat câteva ore mai târziu. De lămurit nu ne-a lămurit și asta pentru că nici dumnealui nu părea convins că lucrurile s-au petrecut așa cum ni le-a prezentat. „Am demarat acțiunea noastră de verificare, am constatat că într-adevăr e un cetățean din Câlnic, cu care a luat legătura un coleg de-al nostru. Am acologizat zona, mi-am trimis colegii acolo. Ancheta administrativă își urmează cursul, Comisia de Disciplină și toate cele pentru colegii care au fost neglijenți și nu s-au gândit. A fost o crasă, crasă lipsă de comunicare între acel șofer și colegii mei, care l-au lăsat să plece cu transportul singur, fără să fie cineva cu el în mașină. El trebuia să meargă la noul nostru sediu de pe Bârzăvița, la Câlnic s-a făcut curățenie. Sunt monitoare vechi, sunt casate, erau uzate moral și fizic, dar ținute acolo, la Câlnic. Au făcut curățenie, au contactat, am înțeles, o firmă specializată în colectarea și neutralizarea deșeurilor, așa cum spune legea. Îmi cer scuze în numele instituției, nu știu ce s-a întâmplat, suntem o instituție care a adus 23 de milioane de euro în Caraș-Severin în anul ăsta, dar superficiliatatea de care au dat dovadă colegii mei… Nu am explicații”, ne-a declarat Dumitru Stepanescu.

banner 970 x 250