HaiHui în Doi spune povestea frumuseților din Caraș-Severin! Vloggerii au pornit aventura prin județ

haihui vlog caras severin
casinoherculane by sungarden

Celebrii vloggeri Andreia și Ionuț de la HaiHui în Doi au ajuns și în Caraș-Severin. Frumusețile din Banatul Montan i-au impresionat pe cei doi călători care au străbătut țări ca Thailanda, Singapore, Maroc sau SUA înainte de a vedea Ochiul Bei, Cascada Beușnița, Cascada Bigăr sau Morile de la Rudăria.

Ochiul Bei, Cascada Beușnița și calea feroviară Oravița-Anina

HaiHui în Doi au pornit de la Sasca Montană spre Ochiul Bei și Cascada Beușnița. Faimoasa culoare i-a lăsat cu gura căscată pe aventurieri. Din păcate, Cascada Beușnița și denumită cea mai frumoasă din România era secată.

„Credeam că fotografiile și videourile postate pe social-media au o notă de editare și nuanța aceasta nu este reală. Inedită nu este doar culoarea lui turcoaz perfectă, ci faptul că nu îngheață niciodată, nici măcar iarna și acest lucru este din cauză că este un lac carstic. Una dintre legende spune că un turc stăpânea ținutul și avea un fiu cu ochi albaștri care s-a îndrăgostit de fiica unui cioban. Iubirea lor a ajuns la urechile turcului și a ucis-o pe fată, iar tânărul amorezat a plâns până și-a pus capăt zilelor. Lacul ar fi apărut din lacrimile ochilor albaștrii ale tânărului”, povestește Andreia.

haihui ochiu bei

Traseul i-a adus la prima gară din țară, la Oravița, de unde au luat trenul spre Anina împreună cu alți turiști. Dacă la Oravița gara nu a fost pusă în valoare cum trebuie, vloggerii au fost încântați de gara din Anina și anticariatul său. La întoarcerea în Oravița și la automobilul personal, HaiHui au luat o cursă cu mașina care i-a transportat în 30 de minute înapoi față de două ore cu trenul.

Cascada Bigăr și Rudăria, între frumusețea naturii și a tradiției

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Următoarea oprire a fost la Cascada Bigăr, nu la fel de impresionantă ca înainte de distrugere dar cu mult potențial: „Cred că se regenerează de la sine și își va recăpăta frumusețea de altă dată”. După cascadă, a fost rândul Morii Fritz de la Rudăria. „Muzeul Astra din Sibiu, prin fonduri europene, a reușit să salveze morile și să le pună în circuitul turistic. Iubesc graiul bănățenilor din Rudăria, este ceva rar. Oamenii sunt foarte drăguți să ne vorbească despre moară. Intrăm din moară în moară. Localitatea este unică nu doar în România, ci și în SE Europei”, povestesc vloggerii.

rudaria haihui

Recomandă Caraș-Severinul?

„Am vrut să arătăm puțin de tot din județul Caraș-Severin pentru că are cu ce se mândri. Sunt multe locuri frumoase care nu au fost integrate în vlog. Veniți aici ca să vă bucurați de tihnă, de oameni faini, de mâncare bună, are de toate!”, au încheiat vloggerii.

YouTube video

untitled design set 970x90 px 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/