Muzeul Apei din Timișoara găzduiește între 3 și 29 noiembrie expoziția H2O: Transition, o instalație care invită publicul la contemplare asupra apei și importanței acesteia, care poartă semnătura Liviei Mateiaș.
Artista Livia Mateiaș își propune, prin instalația H2O: Transition, să ilustreze circuitul apei în natură, în cele trei forme ale sale: solidă, lichidă și gazoasă.
„Mă fascinează faptul că aceeași apă se regăsește în diferite forme pe pământ încă de la originea acestuia și până în prezent. Împărtășim în corpurile noastre aceeași apă care se afla pe Pământ și în vremea dinozaurilor. Apă care s-a transformat pe parcurs în gheață, lichid, vapori și care a fost consumată de plante, animale și oameni, a ajuns în componența ghețarilor, pe pietre, în frunze și în corpurile noastre. Consider apa ca fiind un element sacru, fără de care viața nu ar exista sub forma pe care o cunoaștem. Acest fapt mă motivează să atrag atenția și asupra perspectivei ecologice în care folosim apa. Poluarea apelor, schimbarea ritmurilor naturale, accelerarea topirii ghețarilor, stocarea unor cantități mari de apă în piscine private sunt elemente care pot aduce dezechilibre la nivelul circuitelor vieții.”, a spus Livia Mateiaș.
Artista mai spune și că o vizită la Muzeul Apei poate face publicul mai conștient cu privire la eforturile care se depun pentru purificarea apei și pentru obținerea unui pahar de apă potabilă.
În cadrul expoziției, Livia Mateiaș va organiza un atelier creativ, în 15 noiembrie, de la ora 18.30, iar în ultima zi a expoziției, 29 noiembrie, de la ora 18, un tur ghidat. Vernisajul expoziției are loc în 3 noiembrie, de la ora 18. Intrarea este liberă.
Livia Mateiaş este artist vizual, un spirit liber şi creativ. A urmat studii de Licență, Master şi Doctorat la Facultatea de Arte şi Design Timişoara și un Master în Management la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor Timișoara. Este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România din anul 2009 şi co-fondatoarea studioului de artă şi design artouching și a platormei DIGITAL:CANVAS\. A urmat cursuri de dans contemporan, consiliere prin artă, antreprenoriat social și cultural, mediere culturală, management de proiect și managementul voluntarilor.