Guvernul pune piedici în sectorul construcțiilor?

Rada
explo 1000x200

Singurul sector economic care a încheiat anul 2020 pe creștere economică se află acum la marginea prăpastiei, principal vinovat pentru această situație fiind Guvernul. Acuze aduse în mediul online de către omul de afaceri Horațiu Rada. 

Administratorul uneia dintre companiile cu renume în domeniul energetic, din Județul Timiș, își prezintă revolta față de  intențiile celor aflați la guvernare în ceea ce privește eliminarea beneficiilor fiscale de care beneficiază angajații din sectorul construcțiilor.

„De ce când ceva merge în sfârșit bine trebuie să apară cineva să pună punct?

Sectorul construcțiilor este singurul sector economic care a încheiat 2020 pe creștere economică! Guvernul se gândește acum să pună o piedică serioasă prin eliminarea acestor beneficii și asta înseamnă că că cine propune asta vede doar lungul nasului și promisiunea făcută la Bruxelles de a reduce “stimulentele fiscale excesive”.
Aceste facilitați de care beneficiază în jur de 300.000 de angajați par să încurce foarte tare socotelile guvernanților. Dar oare s-a gândit cineva de la vârf să analizeze ce aduc aceste facilitați pentru economie? Probabil că nu.

S-a gândit cineva că avem de-a face cu un triplu câștig?
Avem statul care câștigă prin faptul că poate să realizeze lucrări publice, prevăzute inclusiv în planul de investiții, vestitul PNRR de care România se agață cu dinții, câștigă firmele de specialitate pentru că pot să rămână să lucreze în condiții civilizate, cu oameni calificați, apoi câștigă angajatul care nu se mai gândește să plece la muncă în Germania, Spania sau unde vede cu ochii.

Scoateți facilitățile dragi guvernanți, alungați meseriașii din țară, faceți praf firmele românești care încă se încăpățânează să reziste în picioare, dar umilite, hăituite și lipsite de sprijin o vor mai duce puțin, bucurați-vă că vă aprobă UE PNRR-ul și apoi rămâneți să vă uitați la planurile voastre de pe hârtie pentru că de realizat le veți realiza la Paștele Cailor, pentru că nu veți mai avea mâna de lucru sau firme românești care să construiască ceva trainic.

O să vă coste înzecit o posibilă decizie care nici nu e foarte clar dacă e chiar așa de imperios impusă de la Bruxelles. Sau poate căutați alte zone din care să tăiați beneficii nesimțite, poate pe la pensiile speciale, pe la veniturile consultanților de prin ministere, de la primele de prin agențiile guvernamentale. Căutați bine!”, scrie pe pagina sa de Facebook, omul de afaceri Horațiu Rada.