Guvernul PNL-USR-UDMR a deturnat Planul Național de Redresare și Reziliență către clientela de partid!

Deputatul PSD de Caraș-Severin, Marius Damian, continuă să scoată la lumină afacerile puse la cale de membrii Guvernului pe banii alocați și împrumutați de la Uniunea Europeană!

Parlamentarul spune că Guvernul Cîțu a uitat de interesul față de cetățeni și de țară, și că se axează pe interese proprii, profitând de puterea ce i-a fost încredințată de cetățeni la alegerile din decembrie, anul trecut. „Românilor li s-au promis multe de coaliția de guvernare. Se promiteau reforme importante în domenii precum sănătatea, educația, reforme importante în marile sisteme publice, dar și faptul că vor folosi eficient fondurile europene. Ce fac de fapt guvernanții?! Au deturnat Planul Național de Redresare și Reziliență către clientela de partid. Nu avut bunul simț nici măcar să îl prezinte în Plenul Parlamentului sau românilor, pentru că știau că, de fapt, acest plan nu va ajuta și dezvolta România, ci va aduce în schimb austeritate și tăieri.”, a atras atenția deputatul Damian.

PNRR a fost pur și simplu ținut ascuns de Guvernul Cîțu atât timp cât s-a putut, consideră parlamentarul, numai că, într-un final, a fost publicat și s-a văzut de ce nu l-au făcut public mai devreme. „Sunt trecute firmele private care vor primi bani prin PNRR, precum cele aproape 600 de milioane de euro alocate domeniului energiei, care vor putea fi accesați în urma unei asocieri formate din producătorul de gaze Romgaz și compania privată GSP Power. A mai reușit acest Guvern să nimicească educația pe durata pandemiei! Mă întreb dacă guvernanții noștri știu ce înseamnă un copil fără educație, le spun eu domniilor sale! Un copil căruia i s-a răpit educația, i s-a răpit viitorul! Guvernul Cîțu restructurează companiile statului! Si prin restructurare ma refer la faptul ca vor da sute de oameni afara! In planul lor de concedieri masive se afla Tarom, Metrorex, CFR, ICR si nu numai. Au nenorocit HoReCa! Printre urletele de disperare a mii de oameni, care au fost amăgiți cu tot felul de promisiuni printr-o ordonanță care promitea ajutoare drept despăgubiri pentru scăderea activității din 2020, sau mai bine spus inexistența vreunei activități din cauza măsurilor impuse de către Guvern, ulterior venind cu o altă OUG care scade drastic ajutoarele către HoReCa.  Suma de 2,5 miliarde de lei(500 mil. euro) s-a transformat în suma de 1 miliard de lei, și aceștia cu întârzierile de rigoare.”, a comentat Marius Damian.